OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Kentimizin seçkin eğitim kurumlarından biri olan OĞUZKAAN KOLEJİ, Türk Milli Eğitimi’nin temel ilke ve amaçları doğrultusunda; cumhuriyeti içtenlikle benimseyen, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı gençler yetiştirmek için, eğitime gönül vermiş üç eğitimci arkadaşın kuruculuğunda, 1992-1993 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır.
Kolejimizin ilk binası, İstanbul’un ÇAPA semtinde anaokulu, ilkokul, ortaokul birimleriyle eğitim öğretime devam etmektedir. bulunmaktadır. Vatan ve Millet Caddeleri arasındaki AŞAĞI GUREBA CADDESİ’nde yer alan okulumuz E-5 ve TEM yollarına olan bağlantılarla, kentimizin her semtinden kolayca ulaşılabilecek bir konumdadır.
Okulumuz 2012-2013 Eğitim öğretim yılında Bakırköy semtinde KARTALTEPE MAHALLESİ, İNCİRLİ CADDESİ, BAŞARI SOKAK’TA E-5 ve TEM bağlantılarıyla kolayca ulaşılabilecek konumda ikinci bir bina ile eğitime başlamıştır.
Bakırköy semtinde bulunan şubemizin de eğitim-öğretime katılımıyla okulumuzun Anadolu Lisesi bölümü bu şubeye aktarılmış ve yeni bir anaokulu birimi kurulmuştur.
21.yılımızda ilkelerinden ödün vermeden eğitim ve öğretime devam eden Oğuzkaan Koleji’nin mezunları da kendileriyle barışık ve toplumla uyumlu; çağımızın gereklerine uygun bilgi, beceri ve liderlik özelliklerine sahip; dünyaya açık bireyler olmuşlardır. Her geçen gün ilerleyen bir kurum olarak Türkiye’nin geleceğinde rol alacak ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş gençler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.
EĞİTİM FELSEFEMİZ
Cumhuriyet ilke ve devrimlerine yürekten bağlı; bağımsızlığa laikliğe, demokrasiye sahip çıkan; Türk ulusunun milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini davranış haline getirmiş; ailesini, yurdunu, ulusunu seven ve onları daima yüceltmeye çalışan; yurt ve dünya sorunlarına duyarlı; kalkınma ve refahın çalışmanın sonunda olduğunu bilen; planlı çalışma alışkanlığı kazanmış, insanların bireysel farklılıklarını bir zenginlik olarak algılayan ve bu farklılıklara saygı duyan; insan haklarına saygılı, barıştan yana; özgür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, değişime açık; kendine güvenen, kişiliği gelişmiş, sorumluluklarını bilen ve yerine getiren; sanat ve kültürün ulusal kalkınmadaki, çağdaşlaşmadaki önemini bilen, sanata ve kültüre önem veren; doğayı tanıyan, doğaya karşı her zaman saygılı olan; yeni durum ve ortamlara uyum sağlayabilen, kendisiyle barışık, öz saygısını geliştirmiş, kendini tanıyan ve ifade edebilen; iyi bir meslek adamı, iyi bir yurttaş iyi bir insan yetiştirmektir.