Öğrencilerimizin düşünme becerilerinin gelişmesi için öncelikle biz eğitimciler onların beyinlerini aktif hale getirecek ve düşünmelerini sağlayacak sorular sormayı hedefliyoruz. Sorduğumuz sorular basit ve uygun kelimelerden oluşuyor ve sorulan sorular beyinde farklı düşünme becerilerini aktif hale getirecek çeşitlikte oluyor. Gerek hikaye anlatımlarıyla gerekse sınıfta yaptırdığımız çalışma sayfalarıyla öğrencimizi düşünmeye sevk ediyoruz
Uyguladığımız eğitim programıyla öğrencilerimizin yaş gelişimsel özelliklerine göre belirli bir süre dikkatini yoğunlaştırabilmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda bilgiyi kolay algılayabilmesi ve yaşamına uygun hale getirip öğrenmeye kolaylığı sağlamasına yardımcı oluyoruz .
Dünayayı algılama çocuğun kendini çevreleyen dünya hakkında bilgi edinmesini sağlar. Öğrencilerimizin farklı kültürlerin yaşam biçimlerini yaratıcı ve eğlenceli oyunlarla keşfedebilmesi için bütün duyularını harekete geçirerek zengin bir ortam hazırlıyoruz.
Dil Gelişimi ile öğrencimizin sözlü olarak kendini yaşına uygun biçimde ifade edebilmesini ve çevreden gelen sözlü uyaranlar karşısında cevap verebilimesini hedefliyoruz. Öğrencilerimizin dili etkin kullanabilme becerisini kazanmaları onların akademik ve sosyal yaşamda daha başarılı olmalarına yardımcı olmaktadır.
Sosyal Beceri çocuğun sosyalleşmesi ve toplum içinde daha uyumlu bir birey olması için önemlidir. Bizlerin Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Geliştirebilecek Sosyal Davranışlarda hedeflediğimiz alanlar ise şunlardır;
Akranları ile uzlaşma
Akranları ile işbirliği kurma
Paylaşma
Dinleme
Merhamet gösterme
Yönergeleri takip etme
Başkasının sırasını bekleme
Davranışın sorumluğunu alma
Kızgınlığını kontrol etme
Kendini takdir etme
Hayır cevabını kabul etme
İhtiyacı olan birine yardım etme
Farklı durumlara uyum gösterme
Arkadaş edinme
|
Laboratuar
|
Spor
|
Sanatsal
|
Kültürel
|
Burs
|
Diğer
|
Yabancı Dil
|
Okula ait başarı bilgisi girilmemiştir.
Etkinlik bilgisi girilmemiştir.
Bu okula ait resim bulunmamaktadır.