Okulumuz Feneryolu'nda geniş bir bahçe içinde yer alan tripleks bir binadır. Binamızı çepeçevre saran 500 metrekarelik bahçemiz vardır. Yeşillikler içindedir. Bahçemizde dikili 20 çeşit ağaç vardır. Oyuncak ve malzeme açısından tam donanımlı bahçemiz her türlü açık hava etkinliğine uygun ferahlıktadır. 450 metrekare kapalı alana sahip binamız içinde her yaş gruplarına ait ayrı salonlar vardır. Bu bölümlerde hiçbir oyuncak, oyun, şarkı adaptasyon, algılama, muhakeme zayıflığına neden olan motivasyonel çatışma oluşmamaktadır. Bu bölümlerde bilişsel kavramlar öğretilir.
Bunun dışında etkinlik odalarımız vardır. Burada yaratıcı hareket, serbest rahatlatıcı oyun faaliyetleri ile bilişsel gelişim oyuncaklarımız farklı odalara dağıtıldığı için çocuklarımızın duygusal, bilişsel kişilik oluşumları dengeli yapılanmaktadır. Ayrı bir beden eğitimi salonumuz, sanatsal etkinlikler grubumuz, kütüphanemiz, fen ve doğa köşemiz vardır. Ayrıca müzik, drama, bale, folklör etkinliklerimizin dönüşümlü olarak yapıldığı bir salonumuz vardır. Bu salonda aynı zamanda belli zamanlarda okulumuza gelen sinema, tiyatro, kukla gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilir.
Yemek salonumuz da ayrı bir bölüm halinde düzenlenmiştir. Böylece toplam 16 ayrı bölümden oluşan binamızda etkin bir biçimde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
Okulumuz MEDLİNE firması ile sağlık anlaşması yapmış olup, acil durumlarda ambulans ve ilk yardım hizmeti söz konusu firma tarafından sağlanacaktır.
2008-2009 Rehberlik Uygulamaları
En değerli varlığımız olan çocuklarımızın sorunsuz bir gelişim göstermeleri tüm ebeveynlerin hiç kuşkusuz en büyük temennisidir. Bu yüzden çoğu anne baba çocuk yetiştirmede duyarlı ve dikkatli davranmak için elinden geleni yapar. Fakat çocuklarımızın gelişimi çok karmaşık ve hızla değişen bir süreçtir. Bu sürecin profesyoneller tarafından takip edilmesi ve kritik dönemlerde gerekli müdahalelerin yapılması çocuklarımızın gelecekte yaşayabilecekleri sıkıntıları ortadan kaldıracak ve sağlıklı bir gelişimin temelini atmalarını sağlayacaktır.
Psikolojik Danışmanlık, Gözlem ve Testler
Her ne kadar benzer yaşlarda belli gelişim özelliklerini paylaşsalar da her çocuk ayrı bir bireydir ve çok özeldir. Kalıtımsal, çevresel faktörler ve anne- baba tutumları çocuklarımızın güçlü ve zayıf yanlarının oluşumundaki temel faktörlerdir. Bireysel farklılıkları ortaya çıkarmak ve gelişim düzeylerini belirlemek amacıyla her çocuğun yaş grubuna uygun duygusal ve bilişsel gelişim testleri ve nörolojik testler çocuk evimizdeki uzman psikolog tarafından her dönemin başında (Eylül-Ekim ayları) ve sonunda (Nisan-Mayıs ayları) olmak üzere uygulanmaktadır. Bu şekilde çocuklarımızın hem bireysel farklılıklarını hem de kendi içlerindeki gelişim hızlarını belirlemek amaçlanmaktadır. Bu testleri çocuklarımıza uygularken velilerle birlikte doldurulan envanterler de raporlama sürecine büyük katkıda bulunmaktadır. Velilerle yaptığımız bu iş birliği çocuklarımızın yaşayabileceği uyum sorunlarına alternatif çözüm yolları geliştirmemiz ve onları hayata bir adım daha hazır hale getirmemizi sağlar. Aynı zamanda anaokulumuzdaki bütün çocuklarımıza bir rehberlik föyü açılarak yapılan tüm uygulamalar, öğretmen-veli-psikolog gözlemleri ve öneriler yıl boyu kayıt edilmektedir. Resmi raporlar anaokuluna teslim edilmekte, velilerimize aile raporu düzenlenerek birebir görüşmeler üzerinden tüm gözlem ve sonuçlar aktarılmaktadır. Yıl sonunda ana sınıfı veya ilköğretime başlayacak 5-6 yaş grubu çocuklarımız ve velilerimizle okula başlama uygunluğunu değerlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Anaokulumuz rehberlik çalışmaları kapsamında uygulanan testler; Gessell Gelişim Figürleri Testi, Peabody Resim-Kelime Tarama Testi, Denver II Genel Gelişim Testi, Agte Gelişim Envanteri, Bender Gestalt Görsel Mekansal Beceri Testi, Metropolitan Okul Olgunluk Testi.
Velilere Destek
Birçok anne baba çocuğunun sorunsuz bir gelişim göstermesi için elinden geleni yapar, fakat çocuğun yaşam alanı ve etkileşim içinde olduğu çevre genişledikçe ebeveynlerin isteği dışı bazı durumlar gündeme gelebilir. Bu durumda çocuğun özgüven sahibi bir birey olarak yetişmesi, karşılaştığı problemleri çözme becerisi, kendini ifade edebilme yetisini kazanabilmesi sosyal gelişimi açısından çok önemlidir. Bu özelliklerin kazanılması yaşla ilgili olduğu kadar çevreyle ve anne-baba tutumlarıyla da ilgili olabilir. Bu çerçeveden yola çıkarak yapacağımız yaş gruplarına ayrılmış birebir görüşmelerde ve çeşitli aylarda düzenleyeceğimiz toplantılarda o yaş dönemiyle ilgili tüm sorunlar paylaşılmakta ve uzman psikoloğumuzca velilerimiz için en uygun bilgi ve öneriler aktarılmaktadır. Bu görüşme ve toplantılardaki amacımız yaşanan ortak problemlerin tartışılmasını, alternatif disiplin stratejilerinin paylaşılmasını, ailelerin çocuklarıyla ilgili gelişim süreçlerine, bu süreçte yaşanabilecek sorunlara hakim olmasını ve buna bağlı olarak gerekli önlemleri almalarını sağlamaktır.