Türkiye'de Eğitim Oyunlaşıyor
'27.01.2014'
haber detay

Türkiye'de Eğitim Oyunlaşıyor

Eğitim alanındaki yeni trend olan ‘oyunlaştırma’ ile öğrenciler oyun oynarmış gibi eğitim içeriklerine ulaşabiliyor.
Türkiye’nin gündemine FATİH Projesi’yle giren eğitim teknolojileri, hızla gelişiyor.

Teknoloji hızla değiştirmeye başladığı sektörlerden biri eğitim olmaya devam ediyor.

Tablet ve akıllı tahtayla başlayan bu değişim yerini artık ‘gamification’ başka bir deyişle oyunlaştırmaya bırakıyor.

Anaokuldan üniversiteye kadar tüm eğitim süreçlerinde yaşanan bu değişimle beraber oyun öğeleri ders içeriğiyle birleşiyor, öğrencilere bilgiler doğrudan verilmiyor.

Bir oyun platformunun içine yerleştirilen bilgilerle öğrencilerin ders çalışması sağlanıyor. Puan toplama, rozet kazanma gibi farklı yöntemler, öğrencileri ders çalışmaya teşvik ediyor.

Böylece öğrenciler derslerden sıkılmayarak, tablet, playstation, televizyon ve hatta LEGO gibi farklı araçlar üzerinden ders çalışmayı günlük yaşantısının içine yerleştirebiliyor.

Teknoloji ve eğitim şirketlerinin son dönemde odaklandığı bir alan olan ‘oyunlaştırma’ dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olarak kabul edilen Londra’daki ‘BETT Show’da da dikkat çekti.

Microsoft, Google ve Dell gibi teknoloji devleri, eğitim içeriklerini tüketicilerin beğenisine sundu.

LEGO’dan Yazılımcı Çıkacak

EFSANE oyuncak üreticilerinden LEGO, teknolojiyle bütünleşiyor başlıyor. Şirketin fuarda tanıttığı ürünlerden ‘Mindstroming Cod’, öğrencilerin en ufak yaştan itibaren yazılım dili öğrenmesini sağlıyor.

LEGO’lardan oluşturacak oyuncaklar, basit bir yazılım diliyle hareket etmesi sağlanıyor. Böylece Mindstroming Cod kullanıcıları giriş seviyesinde bir yazılım dili öğrenmiş oluyor.

3D yazıcılar eğitecek

SON kullanıcıların evde istedikleri objeleri üretmesini sağlayan 3 boyutlu (3D) yazıcılar, okullara girmeye başlıyor. TechSoft adındaki şirketin geliştirdiği 3D yazıcı ve yazılım, anaokulundan itibaren tüm öğrencileri 3D yazıcıları etkin olarak kullanabilmesini sağlıyor.

En ufak yaştaki öğrencilerin bile 3D tasarım yapabilmesini sağlayan yazılım ile tasarlanan objeler, 3D yazıcıyla hayata geçirilebiliyor.

Eğitimde de arayacak

GOOGLE, yeni işletim sistemi Chrome’un yanı sıra Google ürünlerinin eğitim aracı olarak nasıl kullanılabileceğini anlattı. YouTube, bulut bilişim sistemi Google Drive ve Google uygulamalarının nasıl eğitim aracı olarak kullanılabileceği gösterildi.

Vestel’den ultra ‘akıllı’ tahta

 VESTEL, yeni akıllı tahta modelini Londra’da görücüye çıkarttı. 84 inç olan yeni üründe ilk kez son dönemlerin trendi olan Ultra HD çözünürlük sunuyor. Konu hakkında açıklama yapan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, Vestel’in gelecek dönemde yazılım tarafına ağırlık vereceğini ifade etti. Erdoğan, “Eğitim veya diğer alanlarda hayatı kolaylaştıracak yazılım alanındaki fırsatlara bakıyoruz. Gelecek dönemde bu anlamda işbirlikleri veya satın almalar yapabilir” dedi.

Hürriyet




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.