'08.11.2013'
Medya Okulu Başlıyor
Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen Medya Okulu, 9 Kasım Cumartesi günü kapılarını üçüncü kez ŞEHİR Altunizade Doğu Kampüsü’nde açıyor.
Bu yılın teması “Teknoloji ile Değişen Medya”. İlk hafta ders verecek olan isimler İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı,Star Gazetesi’nden Fadime Özkan ve Zaman Gazetesi Adliye Muhabiri Hanım Büşra Erdal.
Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Medya Okulu Cumartesi günü başlıyor. Toplam 8 hafta sürecek olan programda, teknoloji, internet ve sosyal ağlarla medyanın nasıl yeniden şekillendiği konuşulacak; her biri kendi alanında uzmanlaşmış 20’den fazla gazeteci, eğitimci ve medya yöneticisi ders verecek. Önceki yıllarda olduğu gibi programa eksiksiz katılanlar sertifika almaya hak kazanacak. Program sonunda ders notları özet haline getirilerek internet ortamında yayımlanacak.
Açılış konuşmasını Medya Derneği Başkanı / Karikatürist Salih Memecan’ın yapacağı Medya Okulu’nda ilk haftanın eğitmenleri İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, Star Gazetesi’nden Fadime Özkan ve Zaman Gazetesi Adliye Muhabiri Hanım Büşra Erdal.
Medya Okulu'nda ders verecek olan diğer isimler şunlar: Vildan Ay (Habertürk TV), Mustafa Kartoğlu (Star Gazetesi), Şeref Oğuz (Sabah Gazetesi), Fatma Demir (TRT), Tuğba Dural (NTV Spor), Sinan Özedincik (Günaydın), Yalçın Arı (Sosyal Medya TV), İsmail Hakkı Polat (Kadir Has Üniversitesi), Ercan Gün (Fox Tv), Kürşat Özmen (Ntvmsnbc.com), Fehmi Koru (Star Gazetesi), Fevzi Yazıcı (Zaman Gazetesi), Simge Fıstıkoğlu (Show TV),Mehmet Şahin (TRT Radyo), Akın Emre Karagülle (MarsTAB iPad Dergisi), Ömer Lütfi Diri (Dijital Pazarlama Danışmanlık), Aslı Telli Aydemir (İstanbul Şehir Üniversitesi), Işıl Boy (Yıldız Teknik Üniversitesi), Ercüment Büyükşener (Bilgi Üniversitesi), Mesud Çelik (Haber7.com), Deniz Ergürel (Medya Derneği)
Program:
1. Hafta
- Açılış konuşması: Habercilikte yeni vizyon
- Geleceğin medyasında haber ajansının yeri ne olacak?
- Söyleşi / röportaj teknikleri
- Değişen hukuk sisteminde adliye muhabiri olmak
2. Hafta
- Sınırların kalktığı dünyada dış habercilik
- Başkentte gazeteci olmak
- Sayıları habere dönüştüren meslek: Ekonomi gazeteciliği
3. Hafta
- Tıp dünyasından ‘sağlık’lı haber vermek
- Futbol değil spor haberciliği
- Mahremiyet algısı değişirken magazin haberciliği
4. Hafta
- Haber kaynağı olarak sosyal medya
- ‘Cep’teki muhabir: Yurttaş gazeteci
- Çok yönlü bir gazeteci olmak
5. Hafta
- Editoryal tercihlerle marka olmak
- Haberi yorumlama sanatı: Köşe yazarlığı
- Tasarımla marka değeri oluşturmak
6. Hafta
- İnternetle yeniden şekillenen televizyon
- Radyoculukta yeni trendler
- Dergi yayıncılığının geleceği
7. Hafta
- Değişen medyada reklamcılık
- Artık hepimiz yayıncıyız!
- Bir gazetecinin akıllı telefonunda olması gereken uygulamalar
8. Hafta
- Medyanın e-hali
- Yeni medyada haberini öne çıkarma yöntemleri
- Dünyadan inovatif gazetecilik örnekleri