Üniversitelere İşaret Dili Dersi Geliyor
'04.11.2013'
haber detay

Üniversitelere İşaret Dili Dersi Geliyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, engellilere büyük önem verdiklerini belirterek, üniversitelere "işaret dili" dersinin konulmasıyla ilgili çalışmaların başladığını belirtti.

 

 
 
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, engellilerle ilgili özel bir komisyonları olduğunu, sürekli üniversiteler ile irtibat halinde çalışma yapıp politika ürettiklerini dile getirdi.
 
İşaret dili dersinin sadece attıkları adımın bir parçası olduğunu ifade eden Çetinsaya, şöyle konuştu:
"Bunun devamı gelecek. Engellilerin yüksek öğretim sistemi içerisine daha çok kazanılması, yüksek öğretimleri sırasında daha fonksiyonel, işlevsel bir eğitim sürdürmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Aynı şekilde toplumda onlarla ilgili farkındalık yaratmak, onların hayatını kolaylaştıracak bu derste olduğu gibi birtakım süreçleri devreye sokmak çok önemli. Ayrıca biz bütün paydaşlarımızla da başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere özel politikalar yürütüyoruz. İnşallah yeri ve zamanı geldikçe bütün bu politikaları birer birer uygulayacağız. YÖK olarak engelliler en önem verdiğimiz konulardan biri."
 
 
GELECEK AKADEMİK YIL UYGULANACAK
 
"İşaret dili" dersinin gelecek akademik yılda başlayıp başlamayacağı yönündeki soru üzerine Çetinsaya, şu yanıtı verdi:
"Zaten onun çalışmaları başladı. Tabii bu, on binlerce öğrencinin olduğu üniversitelerde önce seçmeli olarak başlıyor, daha sonra bazı bölümlere zorunlu. Üniversitelerdeki diğer öğrencilere de isteyenin seçebileceği şekilde seçmeli yerleştiriliyor. İnşallah bunu başka alanlarda diğer konularda da genişleteceğiz."
 
 
ÖĞRENCİ AFFI
Çetinsaya, öğrenci affıyla ilgili soruyu ise "Bu konuda teknik inceleme yapılıyor. Onun için benim herhangi birşey söylemem uygun olmaz. Hem beklenti düzeyini yükseltmiş olurum hem size yanlış bilgi vermiş olurum. Çünkü bu özel, teknik bir alan. Bırakalım arkadaşlarımız raporlarını bitirsinler" diye yanıtladı.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.