İSZÜ'de Kültürlerarası Yetkinlik Çalıştayı Düzenlendi
'08.10.2013'
haber detay

İSZÜ'de Kültürlerarası Yetkinlik Çalıştayı Düzenlendi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İSZÜ), COHEHRE Akademi işbirliğiyle “Kültürlerarası Yetkinlik Gelişimi ve Öğretimi” konusunda uluslararası bir çalıştaya ev sahipliği yaptı.

 



1-4 Ekim tarihleri arasında İSZÜ Halkalı Merkez kampüsünde düzenlen etkinliğe, 11 ülkeden sağlık disiplinleri eğitici ve yöneticileri katıldı.



1 - 4 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, COHEHRE Akademi işbirliğiyle düzenlenen uluslararası “Kültürlerarası Yetkinlik Gelişimi ve Öğretimi” çalıştayı, 11 ülkeden 30 katılımcıyla düzenlendi. Küreselleşen dünyada sağlık konusunda hizmet verenlerin, kültürlerarası farklılıkları bilmelerinin öneminin masaya yatırıldığı çalıştayda; Belçika, Finlandiya, İsveç, Birleşik Krallık, Hollanda, Danimarka, İsviçre, Sırbistan, İskoçya, Avustralya ve Türkiye’den uzmanlar katıldı. Katılımcıların bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları çalıştayın amacı, kültürel kavram ve konuları öğrenme ve öğretme yeterliliklerini zenginleştirmek olarak belirlendi.


Çalıştayın ev sahipliğini yapan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Candan Öztürk, Kültürlerarası Hemşirelik dersinin önemine dikkat çekti. Öztürk, “Kültürel hareketliliğin giderek arttığı günümüzde, tüm sağlık disiplinlerinin bu konuda yeterli hale gelebilmesi gerekiyor. Biz İSZÜ Hemşirelik Bölümü olarak Kültürlerarası Hemşirelik dersini zorunlu ders programımıza aldık. Bu dersi ülkemizde zorunlu olarak öğrencilerine veren tek Hemşirelik bölümüyüz” dedi.


Sağlık disiplinleri eğitici ve yöneticilerinin katıldığı “Kültürlerarası Yetkinlik Gelişimi ve Öğretimi” çalıştayında, alanında uzman eğitimcilerin rehberliğiyle, kültürel yaklaşımları öğrenme/öğretme stratejileri ve yöntemleri tartışıldı ve katılımcılar birbirlerine deneyimlerini aktardılar. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Kültürlerarası Hemşirelik alanındaki öncü çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.