Çocuk Eğitiminde Yeteri Kadar Gözlem Yapabiliyor muyuz?
'29.08.2013'
haber detay

Çocuk Eğitiminde Yeteri Kadar Gözlem Yapabiliyor muyuz?

Her ebeveyn çocuğunun eğitimi için birçok fedakârlık yapıyor. Eğitim bedelleri ve araç-gereçleri için harcanan paralar çocuğun almış olduğu eğitim kalitesinin bir analizi olarak görülmemeli. Verilen eğitimin takibi için; çocuğun doğru izlenmesi gerekiyor…

 
 
Öğrencilerin hangi alanlarda kabiliyet ve eğilimleri olduğunun tespiti için, gözlem altında olmaları önemlidir. Eğitim ve Öğretim kavramlarının iyi anlaşılması gerekiyor. Uzmanlar, eğitim kadar, öğretimin de önemini vurguluyor.

Eğitim: Okullar, kurslar ve üniversiteler vasıtasıyla bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve kabiliyetlerin sistematik bir şekilde verilmesiyken; Öğretim: Kişiyi hayatın her evresinde ihtiyaç duyabileceği yeterli miktarda sayısal ve ya sözel bilgiye kavuşturmaktır. Çocuğun okul dönemi boyunca, gördüğü, etkilendiği, yönlendirildiği alanlarda kavramsal bir birikime sahip olması doğru eğitim almış olduğunun yansıması olarak değerlendirilebilir.


Aile ve Okul arasındaki iletişim çok önemli…


Eğitim kurumlarında dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de: Çocuğun doğru gözlendiğinden emin olmaktır. Burada aileye olan geribildirimlerin payı büyük…


Anne babalar, çocuğun okul ve dersleriyle olan ilişkisini, okullarda bu iş için çalışan uzmanlarla sürekli diyalogda kalarak takip etmeliler. Çocuğun yetenekli olduğu alanlar, rehber öğretmenleri yardımıyla ortaya çıkartılmalı ve bu alanlarda çocuğa özel bir yönlendirme yapılmalıdır.


Erken yaşta fark edilen kabiliyet alanları, çocukların kişisel gelişiminde etkili olduğu kadar, mesleki tercihlerinde de belirleyici rol oynar. Uğur Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, çocuğun erken yaşta mesleki hayatının temelinin atıldığını vurgularken, bu konuda çocuğa doğru yönlendirme yapılması gerektiğini bildirdi.
 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.