İzin kullanan okul yöneticisine izin günü ek ders ödenir mi?
'12.03.2013'
haber detay

 

İzin kullanan okul yöneticisine izin günü ek ders ödenir mi?
 
Fazla çalışmasına karşılık Cuma günleri izinli sayılan yöneticinin ek dersi nasıl hesaplanacaktır. 
 
 
 Millî Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesinin “Diğer izinler” başlıklı 18. maddesi 1. fıkrasındaki “d) Öğretmenler hariç olmak üzere, fazla  çalışma ücreti verilmeksizin günlük  çalışma   saatleri dışında  çalıştırılan  memurlara, fazla çalışmasının  her 8  saati  bir  günü hesap  edilerek izin verilir. Fazla  çalışmaları  karşılığında ayrıca ek ders ücretinden  yararlandırılmaları öngörülmeyen okul/kurum yöneticilerine de bu kapsamda izin verilir. Bu  şekilde verilecek iznin en çok 10 günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek o yıl içinde  kullandırılabilir .”hükümlerine göre okul/kurum yöneticilerine fazla  çalışmasının  her 8  saati  bir  gün   hesap  edilerek izin verilmektedir.
Örneğin ikili Eğitim Yapan Okul Yöneticilerinden biri günde 10 saat görev yapmaktadır. Ve Cuma günü için izinli olmasını talep etmektedir. İzin yönergesine göre bu talebi olumlu karşılanan ve cuma günleri izinli sayılan yöneticinin ek dersi nasıl hesaplanacaktır.
4 Günde 10 Saat Çalışıp Cuma Gününü İzin Kullanan Okul Yöneticisi O Haftanın Ek Dersini Tam Olarak Alacaktır.
Bu okul yöneticimiz zaten fazladan çalışarak Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın “Aylık karşılığı ders görevi” başlıklı 5. maddesindeki, “Ek ders görevi” başlıklı 6. maddesindeki ve “Ders niteliğinde yönetim görevi” başlıklı 10. maddesindeki görevleri yerine getirdiğinden izi kullandığı gündeki ek dersini de tam alması gerekmektedir.
Ayrıca bu yöneticimize Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının“İkili öğretim yapan örgün eğitim kurumları yöneticilerinin ilave ek ders ücreti” başlıklı 29. maddesindeki; “ 01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenir.” hükümlerine göre İkili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarında görevlendirilen yöneticilere ek ders ücretleri 2 saat artırımlı ödenecektir.
 
Ahmet Kandemir
Memurlar.net 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.