Avcı "MEB’de Başörtüsü Problemi Yok"
'07.03.2013'
haber detay

 

Avcı "MEB’de Başörtüsü Problemi Yok"
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazete ve televizyonların eğitim muhabirleri ile kahvaltıda buluştu. 
 
 
Vali Yüksel: Çarşı yangını elektrik kontağından çıktı
 
Vali Yüksel: Çarşı yangını elektrik kontağından çıktı
Demiryolları da özelleşiyor
Çalınan Denizatı Ankara’da
 Çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazete ve televizyonların eğitim muhabirleri ile kahvaltıda buluştu. Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda, bir muhabirin “Döneminizde başörtülü öğretmenler görebilecek miyiz? Başörtülü öğretmenlere sıkıntı çıkarılıyor” sorusuna Bakan Avcı, “Dönemimizde başörtülü öğretmenler var. Kur’an derslerine giriyorlar, Siyer derslerine giriyorlar. Sıkıntı yok, rahat olun, biz bu konuları geçtik” şeklinde cevap verdi.
 
“BİZ BU KONULARI GEÇTİK”
 
Gazete ve televizyonların eğitim muhabirleri tanışma kahvaltısında buluşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, gündemdeki birçok soruya açıklık getirdi. Okullarda uygulanan başörtüsü yasağı konusunda, bir muhabirin “Döneminizde başörtülü öğretmenler görebilecek miyiz? Başörtülü öğretmenlere sıkıntı çıkarılıyor.” sorusuna Bakan Avcı, “Dönemimizde başörtülü öğretmenler var. Kur’an derslerine giriyorlar, Siyer derslerine giriyorlar. Sıkıntı yok rahat olun, biz bu konuları geçtik” şeklinde cevap verdi.
 
“KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK YOK”
 
Bakanlık süresinin kısalığına değinen Avcı, bu kısa dönemlerde köklü değişiklikler yapmanın uygun olmadığını belirterek, “Köklü, iddialı ve radikal değişikliklerden önce çok iyi düşünüp hareket etmek lazım. Planlarımızda sürpriz projeler yok. Mevcut düzeni değiştirerek yerine yenisini getirmek istiyoruz. Zaten bir değişim süreci var. Büyük hamlelerle milyonları sıkıntıya sokmamak lazım” dedi.
 
OKUL MÜDÜRÜ ATAMASINDA VALİ KARARI DEĞİŞEBİLİR
 
Milli Eğitim Bakanlığı, ‘okul müdürlerinin valiler tarafından atanmasına’ ilişkin yönetmelik konusunda yapılan eleştirileri dikkate aldı. Bakan Avcı, geçtiğimiz hafta çıkartılan bir yönetmelikle okul müdürleri ve yardımcılarının valilik tarafından atanması ile ilgili yönetmelik değişikliğine yoğun eleştiriler geldiğini hatırlattı. Avcı, müdür ve yardımcıları atamalarında son sözü valilere bırakan yönetmeliğe ilişkin ‘değerlendirme komisyonu’ kurulduğunu belirtti. Avcı, uygulamaya ilişkin eleştiri ve taleplerin değerlendirileceği, konuyla ilgili sendikaların görüşlerinin de değerlendirme toplantısında dinleneceğini ve ona göre yeni bir kararın alınabileceğini belirtti.
 
Avcı, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran sistem için ise, “Dünyanın başka herhangi bir yerinde böylesine büyük ölçekli bir düzenleme bu kadar az sorunla halledilemez” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı şöyle devam etti;
 
“Çantamızda ‘yarın sabah olsun neler göreceksiniz’ şeklinde sürpriz şeyler yok. Mevcudu iyileştirerek, aksayan yönleri düzelterek ve mümkünse yerine daha iyisini ikame ederek süreklilik içerisinde bu gelişimi ve değişimi sürdürmek istiyoruz. Kimse endişe etmesin, bizim kafamızda öyle ‘Bakan Bey bir sabah uyandı ve SBS’yi kaldıralım, yerine de Öğretmenler Kurulu’yla çocukları her okula yerleştirelim’ diye bir şey yok.”
Bakan Avcı toplantının ardından gazetecilere silgili kurşun kalem hediye etti. Bir gazetecinin kurşun kalemin kendisi için anlamını sorması üzerine Avcı, ‘’Tükenmez kalem çok sevdiğim bir kalem değil, silgili kurşun kalem daha sevdiğim bir kalem türü. Bunlarla doğruları yazar arkasıyla da yanlışları silersiniz. Doğruları yazmak, yanlışları silmek için kurşun kalemler bu bakımdan çok işlevseldir’’ cevabını verdi.
 
YENİ YÖK YASA TASARISI BAŞBAKANLIK’TA
 
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğu yeni Yükseköğretim Yasa Tasarısı taslağına ilişkin soruları da cevaplandıran Avcı, bu sürecin sadece Milli Eğitim Bakanlığı içinde yapılacak çalışmayla sonuçlanmayacağını ifade ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak taslağı Başbakanlığa gönderdik. Muhtemelen eldeki taslakla çok bağlı olmayan yeni bir tasarı orada hazırlanacak” diye konuştu. Dershanelerin kapatılacağı iddialarına ilişkin detaylı açıklama yapmak istemeyen Bakan Avcı, çalışmaların devam ettiğini bildirerek, konunun bütün boyutlarının incelendiğini dile getirdi.
Muhammet Erdoğan Akit



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.