Eğitim-öğretim hizmetlerindeki katı tutumlar hala geçerliliğini korumaktadır.
'01.03.2013'
haber detay

 

Eğitim-öğretim hizmetlerindeki katı tutumlar hala geçerliliğini korumaktadır.
 
 
Ülkemizde her alanda değişim rüzgârları eserken, zaman zaman da fırtınaya dönüşürken bazı alanlarda özellikle eğitim-öğretim hizmetlerindeki katı tutumlar hala geçerliliğini korumaktadır. 
 
 
 Eski Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ömer Dinçer’den miras kalan, asla ve kata velilerimizden bağış istenemez, vermek istiyorum gönül rızasıyla destek olmak istiyorum diyen veliye de olmaz, asla ve kata veremezsin, alamayız deyip red-i cevap vermemiz neticesinde okullarımızda olması gereken, zorunluluk arz eden hizmetler sekteye uğramıştır.
 
Temizlik hak götüre, güvenlik Allaha emanet, diğerleri de saldım çayıra Mevlam kayıra ümidiyle yürütülmektedir. Sorgu suale sıra gelince hiddetle deftere kayıtlar tutuluyor, savunmalar isteniyor bir de cezalar kesiliyor. 
 
Veli desteğini sağlamadan, okulların ihtiyaçlarının devlet eliyle yeterince sağlanamadığı aşikârken bu dayatmalar niye.
 
TKY kapsamında ki müşteri memnuniyetini sağlayacağız derken, ürünün kalitesini bozuyor sapla samanı birbirine karıştırıyoruz. Veliden bağış istemenin, almanın dozunu kaçıranlara yaptırım uygulanmasına sözümüz yok.
 
Lakin Milli Eğitimin temel ilke ve amaçlarına, kurallarına uygun eğitim ve öğretimde kaliteyi, hizmette devamlılığı hedefleyen, olması gerekeni gerektiğinden dolayı yapmaya çalışanları da mağdur etmemeliyiz. 
 
Okul idareleri gelen şikâyet ve tepkilere açıklama getirme, ellerinden gelenin en iyisini yapma çabasındayken, mağduriyetleri katmerleşerek mahcubiyete dönüşmektedir. Mağduriyet ve mahcubiyetin bir arada yaşandığı okul ortamlarında, eğitim ve öğretime yansıyan negatif etkileri varın siz düşünün.
 
Mali krizlerin tam ortasında olsak da, eğitim öğretimin neferleri olarak elimizden geleni değil daha da iyisini yapabilme sevdasıyla çalışırken, tüm sorunlarımıza kalıcı çözümleri aramalı, tüm kesimlerin memnuniyetini sağlamalıyız. Çözümün bir parçası olmak varken, problemin kaynağı olmaktan vazgeçilmelidir. Performansımızı, aklımızı eğitimde en iyisine ulaşmaya hedeflemişken, bizleri yılgınlığa düşüren mali çıkmazlarımızın çözümünü de sizlere bırakıyoruz.
 
Neşe VURAL



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.