DOĞUDAKİ ÖĞRETMENE TAZMİNAT VERİLMELİDİR
'01.03.2013'
haber detay

 

DOĞUDAKİ ÖĞRETMENE TAZMİNAT VERİLMELİDİR
 
“Sayın AVCI; Doğuda öğretmen arkadaşlarımızın daha uzun süre görev yapmaları konusunda ne gibi önlemler almalıyız? Diye soruyor. İşte herkesin bildiği bu sorunun cevabı;” 
 
 
 Bakan Avcı, "Lütfen sizde bana yardımcı olun. Ne yapmamız gerekir ki doğuda güneydoğuda daha deneyimli öğretmenler arkadaşlarımızın daha uzun süreli görev yapmaları konusunda ne gibi önlemler almalıyız? Sizde tecrübelerinizi bizimle paylaşın. Herkesi bir Vanlıyla evlendiremeyeceğimize göre, mutlaka başka şeylerde bulmamız lazım" dedi.
Sayın Bakana önerimiz; Doğuda tecrübeli öğretmen tutmanın en önemli yolu maaşlarının arttırılmasıdır. Doğu ile batı arasında maaş farkı olmaz ise doğuda öğretmen tutmak mümkün değildir. Bir şekilde bu sirkülasyon gerçekleşecektir. 90’lı yıllarda O bölgede görev yapan memurlara olağanüstü hal ödeneği adı altında ödenek verilirdi. Maaşlara yansıyan kadar bir miktar para da bankalara da yatırılırdı. Şimdi benzer bir uygulama yapılır ise tecrübeli öğretmenler doğu illerini tercih edeceklerdir. Ya da daha uzun yıllar doğu illerinde kalacaklardır.
Bugün Ülkenin en doğusunda görev yapan öğretmen ile en batısında görev yapan öğretmen maaşları arasında hiçbir fark yoktur. Oysa emniyet mensupları, yargı görevlileri ve askeri personelin maaşları doğu illerinde 400-700 TL arasında fark etmektedir. Benzer uygulama öğretmenler içinde yapılabilir. Ayrıca bölgede lojman sayısı arttırılabilir. Lojmanlar cuzi miktarda kira ile öğretmenlere tahsis edilebilir. Doğuda görev yapan öğretmenlere THY farklı indirim uygulayabilir. Doğudaki öğretmenevlerine daha fazla ödenek gönderilebilir. Mali haklar ve sosyal haklarda iyileştirme yapıldığı ve şu terör belası sona erdiği takdirde tecrübeli öğretmenler bölgede daha uzun süre kalacaklardır.
Cengiz ŞAHİN



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.