Mülakat Çok Yakında
'27.02.2013'
haber detay

 

Mülakat Çok Yakında
 
Yönetici atama yönetmeliğinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Yönetici Atama yönetmeliği bu hafta içerisinde yayınlanacak. Bakanlık kurmaylarından aldığımız bilgilere göre yönetici atamalarında mülakat müdür ve müdür başyardımcılığı için düşünülüyor... 
 
 
 Aylık karşılığı okutulacak ders olması yetecek
 
Bakanlığın hazırladığı yönetmelik taslağında bazı konularda daha önceki uygulamalara dönüldüğünü belirten uzmanlar, bu durumun yeni tartışmalar yaratacak bir yönetmelik olacağı anlamına geldiğini ifade ediyorlar.
Eski yönetici atama yönetmeliğinde, yönetici adaylarının atanmak istedikleri kurumda alanları itibariyle aylık karşılığı okutabileceği bir dersin bulunması yeterliyken mevcut yönetmelik ile “Atanmak istenilen eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilme” şartı getirilmişti. Edinilen bilgiye göre birçok yönetici adayının mağduriyetine neden olan bu hüküm yapılacak düzenlemede “Aylık karşılığı okutabileceği bir dersi olmak” şeklinde değiştirilecek.
 
 
Müdür ve müdür başyardımcısı mülakatla atanacak
 
Yönetici Atama Yönetmeliğinde merakla beklenen mülakata ilişkin düzenlemenin de çok önceden tasarlandığı biliniyordu. MEB Teşkilat kanununda “Okul ve kurum müdürleri; yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacak sınavda başarılı olmak…” hükmü, sürecin mülakatla atamaya dönük planlandığını gösteriyor.  Ancak Milli Eğitim Bakanının değişmesi ile mülakata ilişkin hükmün uygulanıp uygulanmayacağı konusundaki tereddütler son günlerde yerini ağırlıklı olarak düzenlemede mülakat olacağı görüşüne bıraktı.
 
Edinilen bilgiye göre bakanlığın mülakata ilişkin taslağında müdür yardımcılığı için mülakat düşünülmüyor ancak müdür başyardımcılığı ve kurum müdürlüğü için mülakat öngörülüyor. Yazılı sınav puanının yarısı ve değerlendirme formunun (EK-2) yüzde 20’sinin hesaplanacağı yeni siteme göre mülakatın atamalardaki etkisi ise yüzde 30 olacağı öğrenildi.
 
Mebpersonel olarak mülakatın her düzeydeki atamada haksızlık ve hukuksuzluğa neden olacağını düşünüyoruz. Hemşericiliğin, yandaşlığın, adam kayırmacılığın ortaya çıkacağı bu atama biçiminin hayır getirmeyeceğini düşünüyoruz.
 
Siz değerli okuyucularımız için konunun takipçisi olacağız.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.