BAKAN TARAFSIZ VE ADİL OLACAĞINI GÖSTERMELİDİR
'27.02.2013'
haber detay

 

BAKAN TARAFSIZ VE ADİL OLACAĞINI GÖSTERMELİDİR
 
Yönetici Atama Yönetmeliği'nin çok yakın bir zamanda yayınlanacağı Sayın Bakan Nabi Avcı tarafından açıklandı. 
 
 
 çıklanacak bu yönetmeliğe göre, yazılı sınav yanında, mülakat'ta yapılacak, yazılı sınav ve mülakat sonucunda tespit edilen 3 kişiden 1’i, milli eğitim müdürü tarafından okul müdürü olarak atanacak.
Bu kurgulanan sistem, kağıt üzerinde çok mantıklı bir sistem olarak görülebilir ama uygulamada nasıl bir tablo ile karşılaşılacak olması çok daha önemlidir. Birçok ilimizde başarı ödüllerinin kimlere nasıl verildiği ortadadır. Geçici şube müdürlüğü görevlendirmelerinin nasıl yapıldığını çok yakından biliyoruz.
Hayırlı olsun ziyaretimizde, Sayın Nabi Avcı’dan adil bir bakanlık yapmasını, tüm eğitim çalışanlarını kucaklayan bir tavır sergilemesini beklediğimizi kendisine ifade etmiştik. Sayın Bakan adil bir yönetim anlayışı sergileyeceğini söylemişti. Fakat, çok yakında yayınlanacağı, bizzat Sayın Bakan tarafından açıklanan Yönetici Atama Yönetmeliği'nin bu şekilde kabul edilmesi halinde adil bir yönetimden bahsetmek mümkün olmayacaktır.
Genel Başkanımız İsmail Koncuk bugün (26 Şubat 2013), Sayın Nabi Avcı’yı arayarak, yönetici atama yönetmeliğinin bu şekilde yayınlanması halinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nda torpilin önüne geçmenin imkansız olacağını söylemiştir.Sayın Bakan ise, şu anki yönetmeliğin de bazı problemler yarattığını söylemesi üzerine, Genel Başkan Koncuk, "şu an geçerli olan yönetmelik bir problem yaratıyorsa, yayınlanacak olan yönetmelik 99 problem yaratacaktır. Geçici şube müdürlüğü görevlendirmelerine baktığımızda kimlerin, ne şekilde görevlendirildiği bellidir" dedi. Sayın Nabi Avcı, bir takım yanlış uygulamaları önlemek bakımından 3 tercihten birini yapma yetkisinin valilere verilmesini düşündüklerini söylemesi üzerine, Sayın Genel Başkan, "bu yetkinin valilere verilmesi dahi yaşanacak suiistimalleri engellemeyecektir. Yönetmeliğin bu şekilde yayınlanması halinde tüm sorumluluk ve vebal size ait olacaktır, bu sebeple yönetmelik yayınlanmadan, lütfen yeni bir değerlendirme yapınız" dedi. Sayın Bakan Nabi Avcı yeni bir değerlendirme yapacağını söyledi.
Türk Eğitim Sen olarak, yönetici atama yönetmeliği ile ilgili endişelerin Sayın Bakan tarafından samimiyetle değerlendirilmesini bekliyoruz. Adaletin olmadığı, torpil ve adamcılığın önünün alınmadığı bir kurumda, çalışanların mutlu, huzurlu olması, buna bağlı olarak da kaliteli, verimli hizmet üretimi mümkün olmayacaktır.
Milli Eğitim Bakanlarının en öncelikli görevi, adil bir yönetim anlayışı uygulamak ve bunu uygulayacağını her çalışmasına yansıtmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve bakanlarla bugüne kadar yaptığımız kavganın altında yatan en büyük sebep, adil olamamalarıdır. Sendikalar arasındaki yarışta açıkça taraf olan bakanlarla, uyumlu bir şekilde çalışmak elbette mümkün değildir. Hiçbir Milli Eğitim Bakanı'nın bir sendikayı büyütmek, diğerini dışlamak, bir sendikaya taraf olmak gibi bir görevi ve sorumluluğu yoktur. Kaldı ki, hiçbir bakan ya da yetkili bugüne kadar Türk Eğitim Sen’in büyümesinin önüne geçememiştir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, Sayın bakanlara dostluğumuz, bakanların eğitim çalışanlarına dostluğu kadardır. Ölçümüz budur.
Türk Eğitim Sen’in hiç kimsenin inayetine, desteğine ihtiyacı yoktur. Böyle bir sendikacılık anlayışını hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz, ancak sayın bakanlar ve yöneticilerden adil davranmasını beklemek en tabi hakkımızdır. Adaleti sağlayamayan kurumlarda kavga ve huzursuzluğun bitmesi imkansızdır. Hiç kimse adaletsiz uygulamalar karşısında, susmamızı, görmezden gelmemizi beklemesin, bugüne kadar susmadık, bundan sonra da asla susmayacağız.
Biz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başarısını istiyoruz, biz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başarısının bu ülkenin geleceği bakımından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bunun için ise tüm çalışanlara eşit mesafede, adil bir bakanlık anlayışına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu anlayış sağlanabildiği ölçüde MEB huzur bulacak ve başarı gelecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı 10 yıldır huzur bulmamıştır, bunun en büyük sorumluluğu Milli Eğitim Bakanlığı yapanlardadır. Umut ediyoruz ki, Sayın Nabi Avcı adaleti sağlayacak adımları atar ve yeni kavgalara zemin hazırlamaz. Milli Eğitim Bakanlığı'nda huzur ve barışı sağlayacak olan, Sayın Bakanın olaylara yaklaşımı ve tavırları olacaktır. Tüm sorumluluk Sayın Nabi Avcı’ya aittir.Tercih ve karar Sayın Bakanındır.Yönetici Atama Yönetmeliği ile Sayın Bakan ya taraf olacak, ya da tarafsız olacağını gösterecektir.
Oturmuş ve herkes tarafından kabul görmüş olan yönetici atama sistemini bozmak Sayın Bakan'ın işi değildir. Uygulanacak akla zarar yönetmelik sebebi ile binlerce dava açılacağı bellidir. Bu sebeple oluşacak kaosun tüm sorumluluğu da Sayın Bakanda olacaktır. Sayın Bakan kılavuzlarını yeniden gözden geçirmelidir.Türk Eğitim Sen her türlü hukuki mücadeleyi ortaya koymaktan çekinmeyecektir.
         Tüm kamuoyuna duyurulur.
         TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.