İşte 'Fatih Projesi'ne Geçen Okullar
'23.02.2013'
haber detay

 

İşte 'Fatih Projesi'ne Geçen Okullar
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, 4 ilde tablet bilgisayar dağıtıldı.
 
 
 
TEKİRDAĞ 
 
Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki tablet dağıtım törenine katılan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Projesi kapsamında 3 pilot okulda 734 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti.
 
Vali Yerlikaya, okullardaki 136 öğretmene de tablet bilgisayar verildiğini ifade ederek, Türkiye'nin teknolojisiyle adından söz ettirdiğini söyledi.
 
Yerlikaya, Tekirdağ'a 34 okulda 929 ''etkileşimli tahta'', bir ''çok fonksiyonlu yazıcı'' ile bir ''doküman kamera'' gönderildiğini de kaydetti.
 
Konuşmasının ardından Yerlikaya, öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.
 
Öte yandan öğrencilerin, tablet bilgisayarlarını açarak merakla inceledikleri görüldü.
 
Proje kapsamında Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 148, Çorlu ilçesinde Mehmet Akif Anadolu Lisesi'ne 206 ve Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne de 333 olmak üzere toplam 734 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
 
EDİRNE 
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Edirne'de çok sayıda öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
 
Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi'ndeki tablet dağıtım törenine katılan Edirne Valisi Hasan Duruer, Fatih Projesi kapsamında 3 pilot okulda 505 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti.
 
Okullardaki 144 öğretmene de tablet bilgisayar verildiğini ifade eden Vali Duruer, öğretmenlerin tabletlerinin klavyeli, öğrencilerin dokunmatik olduğunu belirtti.
 
Projenin, eğitimde kaliteyi artırmayı sağlayacağını, çağdaş ülkelerde olmayan sistemi Türkiye'nin, onların ötesine geçerek sağladığını anlatan Duruer, projeyi, devletin sağladığı çok büyük bir imkan olarak değerlendirdiğini söyledi.
 
Türkiye'nin, bilgi çağını, teknolojik yenilikler ile yakalayabileceğini anlatan Türkiye'deki gençlerin istikbalinin çok parlak olduğunu belitti.
 
Tablet bilgisayarların zaman içerisinde bütün okullara dağıtılacağını ifade eden Vali Duruer, ''Türkiye'nin ve gençlerin istikbali çok parlak diye değerlendiriyorum. Bu konudaki çalışmalarından dolayı Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Çağdaşlık ancak bu şekilde olur. Lafla çağdaşlık olmuyor'' diye konuştu.
 
Vali Duruer, konuşmasının ardından öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.
 
KONYA
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Konya'da 3 okulda öğretmen ve öğrencilere 719 tablet bilgisayar dağıtıldı.
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Meram Anadolu Lisesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde, Konya ve Türkiye'de 4 faz halinde yürüyecek projenin birinci fazını bugün başlattıklarını belirtti.
 
Bu bağlamda ilk olarak 3 okulun internet altyapısını değiştirdiklerini ifade eden Doğan, ''Okullarımızın internet altyapıları geniş bant internet altyapısına kavuşturuldu. Konya'da tüm okullarımızın internet altyapılarını değiştirmek üzere 10 Mart'ta ihale açılacak. Bu ihaleyle tüm okullarda internet yapısı geniş bant olacak'' diye konuştu.
 
Doğan, Fatih Projesi'nin ülke için ciddi bir kazanç olduğunu; gençlerin, teknolojinin imkanlarından en iyi şekilde yararlanacağını dile getirdi.
 
Öğrencilerin teknolojiye çok yatkın olduklarını anlatan Doğan, ''Teknolojiyi daha fazla içselleştirir ve eğitimin parçası haline getirirlerse, daha başarılı olacaklar'' dedi.
 
Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldı.
 
MALATYA
 
 
Fatih Projesi kapsamında Malatya'da 3 pilot okulda 656 öğrenci ve 161 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.
 
Malatya Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi'ndeki tablet bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, devletin sunduğu tüm imkanların öğrenciler için birer araç olduğunu belirtti.
 
Amacın başarı olduğunu vurgulayan Şahin, ''Karşımda duran siz gençlerin hepsinin başarılı olacağına inanıyorum. Siz de inanın. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır. Başarı, sahip olduğumuz mevki ve makamlar değil, yaptığımız işin farklılık yaratılarak gerçekleştirilmesidir. Gelecekte önemli işlerde, farklı alanlarda başarılı birer fert olacağınıza inanıyorum'' dedi.
 
Vali Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını dağıttı.
 
AA



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.