Kara Gömülen Okullarını Aradılar
'21.02.2013'
haber detay

 

Kara Gömülen Okullarını Aradılar
Hakkari'nin Yeşiltaş köyünde, kara gömülen okulun etrafını temizlemeye çalışan öğretmenlerin yardımına öğrenciler koştu.
 
 
 
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde, kar yağışı sonrası adeta kara gömülen okulun etrafını temizlemeye çalışan öğretmenlerin yardımına öğrenciler koştu. 
 
İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde bulunan 3 derslikli Şehit Jandarma Üsteğmen Çağlar Canbaz İlköğretim Okulu, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı sonrası adeta kara gömüldü. 
 
Kar kalınlığının yaklaşık 2 metreyi bulduğu köyde, öğrencilerin kardan kaybolan okula gidip gelmekte ve sınıflarda ders işlemekte güçlük çektiğini gören 6 öğretmen, küreklerle okulun etrafındaki karları temizlemeye çalıştı. 
 
Öğretmenlerinin yaptığı kar temizleme çalışmasını gören öğrenciler de evlerinden getirdikleri küreklerle pencerelerin etrafındaki karları temizledi. 
 
Öğretmen Sami Turus, 4 saat süren çalışmanın ardından okulun etrafında biriken karların büyük bölümünün temizlendiğini belirterek, kendilerine yardımcı olan öğrencilere teşekkür etti. 
 
Öğrencilerden Mizgin Çoruh da okulun pencerelerini kapatan kar örtüsü ve sonrasında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle sınıflarda ders işleyemediklerini vurgulayarak, "Öğretmenlerimiz karanlıkta kaldığımızı görünce okulun etrafındaki karları temizlemek için çalışma başlattı. Biz de öğretmenlerimize yardımcı olarak kısa sürede karları temizledik. Artık rahatlıkla ders işleyebileceğiz" dedi. AA



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.