Çocuklarının Eğitimi İçin Oturma Eylemi Yaptılar
'21.02.2013'
haber detay

 

Çocuklarının Eğitimi İçin Oturma Eylemi Yaptılar
 
Konya’da bir grup veli, öğretmen açığı nedeniyle çocuklarının derslerinin boş geçtiğini belirterek Valilik önünde oturma eylemi yaptı.
 
 
 
Konya’ya 90 kilometre uzaklıkta bulunan merkez Karatay ilçesine bağlı Yenikent köyünden gelen öğrenci velileri, 8 öğretmen açıklarının olduğunu belirterek Valilik önünde oturdu. Bir süre oturma eylemi yapan veliler biran önce öğretmen açıklarının giderilmesini ve öğrencilerinin tam eğitim almasını istedi. Yaşadıkları sıkıntıyı vali yardımcısına anlattıktan sonra oturma eylemine katılan Yenikent İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ahmet Kart, "150 öğrenciye şu anda 3 öğretmen ders veriyor. Bu yüzden çocuklarımızın dersleri boş geçiyor. 5 branş, 2 sınıf ve bir ana sınıfı öğretmeniz eksik. 8 öğretmenimiz eksikken nasıl sağlıklı bir eğitim verilebilir. Öğretmen açığımızın biran önce giderilmesini istiyoruz” dedi.
Türkiye’de birçok öğretmen atama beklerken kendilerinin öğretmen sıkıntısı çekmesine bir anlam veremediklerini belirten veliler, "Biz çocuklarımızın iyi eğitim alması için okula gönderiyoruz ama öğretmen yok. Bize gelen öğretmenler kısa sürede geri gidiyor. Çocuklarımız 1,5 yıl içerisinde 5 öğretmen değiştirdi. Bu çocuk nasıl iyi bir eğitim alabilir. Yetkililerin bu konuyu araştırmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Bir süre valilik önünde oturma eylemi gerçekleştiren veliler, olaysız bir şekilde dağıldı. Bir hafta içinde çözüm alamadıkları takdirde veliler, eylemlerine devam edeceklerini belirtti.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.