Parası Olmayan Dershaneye Gidemez mi
'21.02.2013'
haber detay

 

Parası Olmayan Dershaneye Gidemez mi?'
 
CNN'de Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'de "dershanaler kapatılmalı mı? " sorusu dün akşam yine gündemdeydi.
 
 
 
 
Dünkü programın konukları TÖDER başkanı Enver Yücel, TED kolejleri genel başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Anadolu Eğitim Sen başkanı Cansel Güven ve sosyolog-yazar Kemal İnal'dı. 
 
Ahmet Hakan Coşkun'un "eğitim sistemimizi dersaneler mi teslim aldı?" sorusu üzerine TÖDER  başkanı Enver Yücel itiraz etti. "Dersanalerde eğtim olmaz. Biz dersanelerde eğitim değil öğretim veriyoruz, ders öğretiyoruz. Parası olmayan dersanelere gelemez" açıklaması üzerine tartışma alevlendi.
 
Bunun üzerine Ahmet Hakan Coşkun " Ben fakir olsam param olmasa, okumak istiyorum desem dersaneye gidemeyecek miyim?" diye sordu. 
 
Bu sorunun üzerine Enver Yücel tartışmanın seyrini değiştiren şu açıklamayı yaptı:" Parası olmayana da kapımız açık. Benim kapıma gelsin, param yok ama okumak istiyorum desin.İstediği dersaneye göndeririz. Biz bu uygulamayı 20 yıldır yapıyoruz" dedi.Söze karışan Anadolu Eğitim Sen Başkanı Cansel Güven " Bunu ilk defa duyduk.Bu bir milat.Kampanyaya çevirmeliyiz bunu "diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
 
Tartışmayı farklı bir açıdan ele alan eğitimci-sosyolog Kemal İnan :" Bana göre dershaneler kapatılmalı. Ama bu iktidar cemaat ile kavgayı göze alamaz. Dersaneleri kapatamayacak" dedi.
 
Dershanlerin kapatılması ile ilgili rapor yarın Başbakan Erdoğan'a sunulacak.kadınhaberleri



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.