Öğrenciler Yurt Dışı Eğitimde Hangi Ülkeleri Tercih Ediyor
'20.02.2013'
haber detay

 

Öğrenciler Yurt Dışı Eğitimde Hangi Ülkeleri Tercih Ediyor?
 
ÖĞRENCİLER TATİLLERİNİ ARTIK‘EĞİTİMLE’ DEĞERLENDİRİYOR
 
 
 
 
Öğrenciler, sömestr tatillerinde dinlenmek yerine yurtdışında eğitim almayı tercih ediyorlar. 
 
Eğitim amaçlı yurtdışına çıkışlarda her sene yüzde 10’luk bir artış görülürken, en çok İngiltere’deki dil kursları ilgi çekiyor.
 
 
 
 
 
Günümüzde öğrenciler sömestrda tatilden çok eğitim için yurtdışına çıkıyor. Yurtdışında eğitim ve yaşam konusunda bilgi veren Mezun.com’un CEO’su Ali Hantal, mezun olduktan sonra işe girememe endişesinin, öğrencileri boş vakitlerinde alternatif eğitimlere yönelttiğini söyledi. Bu sene yurtdışına 150 bin öğrencinin çıktığını belirten Hantal, “Eğitim amaçlı yurtdışına çıkışlarda her sene yüzde 10’luk bir artış görülüyor. Çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturuyor” dedi.
 
 
 
 
 
İNGİLTERE ‘DİL’LE CEZBEDİYOR
 
 
 
Sömestr tatilinde en çok kısa süreli dil kurslarının tercih edildiğini ifade eden Ali Hantal, “Yurtdışındaki birçok ülke dil eğitimi için 2 haftalık eğitim programları sunuyor. Bu programa konaklama da (genelde aile yanında) dahil ediliyor. En çok tercih edilen ülkeler İngiltere, Amerika ve Kanada. 2 haftalık dil eğitiminin ücreti İngiltere’de €1.100 - €1.500, Amerika ve Kanada icin; $1.200 - $1.600 arasında değişiyor” diye konuştu.
 
 
 
 
 
‘TÜRKİYE’ AZERİ ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ
 
 
 
Türkiye’de eğitim alan öğrencilerin sayısında da son 5 senede yüzde 59’luk bir artış görüldüğünü dile getiren Ali Hantal, şunları söyledi: “Türkiye’ye en çok Azerbaycan ve Türkmenistan’dan öğrenciler eğitim amaçlı geliyor. 2012 yılında 8627 yeni öğrenci Türk okullarına kayıtlarını yaptırdı.”
 
 
 
 www.egitimajansi.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.