MEB İzin yönergesini kanuna aykırı bir şekilde düzenledi
'19.02.2013'
haber detay

 

MEB İzin yönergesini kanuna aykırı bir şekilde düzenledi.
 
 
  
Hiçbir yönetmelik ve yönerge kanuna aykırı olamaz. Milli Eğitim Bakanlığında bu izin yönergesini hazırlayan Müsteşar Yardımcısının eğitimden ve kanunlardan bi haber olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI Hocamıza Allah kolaylık versin. İki satır yönergeyi çıkaramayan bürokratlarla bu ülkeyi yönetmek gerçekten imkansız...
Milli Eğitim Bakanlığının izin yönergesi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 104. maddeesinin c fıkrasındaki amir hükme aykırıdır. 
 
Devlet Memurları Kanunun 104. Maddesinde izin vermeye yetkisi Vali ve Kaymakamlara verilmiştir. 
 
657 nin 104. maddesi
 
MAZERET İZNİ:
 
Madde 104- (Değişik madde: 13/02/2011-6111 S.K 106. mad.)
 
 
C) a ve b fıkralarında belirtilen hâller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir. 
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ
 
 
MADDE 6- (1) İzin vermeye yetkili amirler:
b) Taşra teşkilâtında:
1) İl millî eğitim müdürlerine vali, ilçe millî eğitim müdürlerine kaymakamlar,
4) Diğer memurlardan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görev yapanlara şube müdürleri, eğitim kuru
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Amir Hüküm olduğundan okullarda müdürlerin mazeret izni vermesini düzenleyen yönetmelik kanuna aykırıdır. 
 
Okul Müdürlerinin bu yönergeye göre vereceği mazeret izinleri kanuna aykırıdır.
 
Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında iki satır yönergeyi kanuna uygun bir şekilde çıkaramayan ve eğitimden anlamayan kişileri getirip Bürokrat yaparsanız işte bu şekilde çuvallarsınız.
 
kamudanaber.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.