Bayan Öğretmenler Afganistana Gönderilecek
'19.02.2013'
haber detay

 

Bayan Öğretmenler Afganistana Gönderilecek
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afganistan Habibe Kadiri Kız Lisesi'nde görevlendirmek üzere bu ülkeye bayan öğretmen gönderecek. Sınıf, anasınıfı (okul öncesi), Türkçe, fen ve teknoloji, ilköğretim matematik, fizik, kimya, biyoloji,... 
 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afganistan Habibe Kadiri Kız Lisesi'nde görevlendirmek üzere bu ülkeye bayan öğretmen gönderecek. Sınıf, anasınıfı (okul öncesi), Türkçe, fen ve teknoloji, ilköğretim matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, beden eğitimi ve İngilizce branşlarından oluşan 21 öğretmen mülakat yöntemiyle seçilecek. Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görev süresi 1 yıl olacak.  
Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından 'Afganistan'da Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı ve Görevlendirme Kılavuzu' yayımlandı. 
 
Bakanlık, Türk kültürünün yurt dışında tanıtılması, yayılması ve korunması, yurt dışındaki vatandaşlar ve soydaşların kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi ve dinî konularda aydınlatılması ile Türk dilinin öğretilmesi amacıyla Afganistan'a 21 bayan öğretmen göndermeye hazırlanıyor. Yapılacak temsil yeteneği mülakatında Afganistan Habibe Kadiri Kız Lisesi'nde görevlendirilmek üzere gönderilecek bayan öğretmenlerin 5 sınıf, ikişer anasınıfı (okul öncesi), Türkçe, fen ve teknoloji, ilköğretim matematik, fizik-kimya-biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi ve İngilizce branşlarından olacak. 
 
        Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin sınavı ve görevlendirme için başvuruda bulunacak öğretmenlerde aranacak şartlar şunlar: "TC vatandaşı olmak, sınav başvurusunun son günü itibarıyla eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında en az 5 yıl hizmeti bulunup, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tâbi olarak Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okulları ile bakanlık merkez ve taşra teşkilatında fiilen çalışıyor olmak (vekil öğretmenler ile sözleşmeli olarak çalıştırılanlar hariç). Son 10 yılda uyarma ve kınama cezaları dışında, affa uğrayanlar hariç disiplin cezası verilmemiş olmak, en az ön lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak. Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip bulunmak, yurt dışında görevlendirilmesine engel bir hali bulunmamak. Adlî ve idarî soruşturma sonucunda üzerinden yöneticilik görevi alınmamış olmak, daha önce yurt dışında görevlendirilmiş olanların ikinci kez (hangi görevle olursa olsun) görevlendirilebilmeleri için önceki yurt dışı görevlerini başarılı olarak tamamlamış ve yurt içi görevine başlamalarından itibaren sınav başvurusunun son günü itibariyle en az 2 (iki) yıl çalışmış olmak. Ayrıca sınav başvurusunun son günü itibariyle son 5 yıl içinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Sınavı'ndan (KPDS) en az 55 puan almış olmak."
 
        Başvurular 25 Şubat- 06 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak. 
 
Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görev süresi 1 yıl olacak. Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunca uygun görülmesi halinde görev süreleri en fazla 4 kez daha uzatılabilecek.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.