Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın sınav başvuruları başladı
'19.02.2013'
haber detay

 

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın sınav başvuruları başladı


Darüşşafaka Eğitim Kurumları nisan ayında 22 ilde yapılacak sınav tanıtım toplantılarının ardından, Darüşşafaka Giriş Sınavı 2 Haziran’da 20 ilde yapılacak.

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka, kuruluşunun 150. yılında yeni öğrencilere kapılarını açmak için sınav tanıtım toplantıları düzenliyor. Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere ortaokul 1. sınıftan, liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, giriş sınavı hakkında bilgi vereceği sınav tanıtım toplantılarını 8-18 Nisan tarihleri arasında yapacak. Bu yıl Türkiye genelinde 22 ilde düzenlenecek tanıtım toplantıları için Gaziantep, Konya, Adana, Trabzon, Van, Erzurum, Zonguldak, Adıyaman, Mersin, Ordu, Ağrı, Bursa, Manisa, Çorum, Şanlıurfa, Sivas, Eskişehir, Muğla, Yozgat, Diyarbakır, Mardin, İstanbul’dan Bağcılar ve Sultanbeyli seçildi. Darüşşafaka Eğitim Kurumları temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi ve Türkiye İş Bankası yöneticilerinin katılımıyla düzenlenecek tanıtım toplantılarında, öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenlere ve velilere bilgi verilecek. Ayrıca yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi öğretmenlerle paylaşılacak.

Tüm masraflar Darüşşafaka’dan


Türkiye genelinde 68 ilden 955 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilerine de üniversite eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor. 2 Haziran’daki sınava Anadolu’nun farklı şehirlerinden katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri de Darüşşafaka tarafından karşılanacak. Her ilin sınav birincisi ise Türkiye İş Bankası tarafından desteklenecek.

T.C. vatandaşı olan, annesi veya babası hayatta olmayan, ailesinin maddi durumu öğrenimini sürdürmesine yeterli olmayan, 2002 sonrası doğmuş olan (Yaş düzeltmesi geçersizdir), 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olan, sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan öğrenciler aday kaydı için müracaat edebilirler
.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.