Süte en çok hayır Tunceli'den geldi
'19.02.2013'
haber detay

 

Süte en çok hayır Tunceli'den geldi
 
 
11 Şubat’ta yeniden başlatılan anaokulu ve ilkokullardaki “Okul Sütü Programı” kapsamında, Türkiye genelinde 723 bin 936 veli çocuğuna süt dağıtılmasına izin vermedi. Süte en fazla “hayır” diyen illerin başında Tunceli, Trabzon, Hakkari, Artvin, Muş geliyor.
 
İlk kez geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle uygulamaya konulan Okul Sütü Programı, okulların açılmasıyla birlikte 11 Şubat’ta yeniden başlatıldı.
 
Bir yıl boyunca 30 bin 885 okulda 6 milyon 219 bin 283 ilk-öğretim ve anasınıfı öğrencisine, haftada üç gün süt dağıtılacak. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl yaşanan sütten zehirlenme olayları nedeniyle bu yıl, öğrencilere süt dağıtımı yapmak için velilerden izin kağıdı istedi.
 
Bakanlığın dağıttığı bu izin kağıtlarına tam 723 bin 936 veli, “hayır” diyerek, çocuğuna okul sütü dağıtılmasına izin vermedi. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı ise geçen sene yaşanan sıkıntının çocukların süt içme alışkanlığının olmamasından kaynaklandığını söylemişti.
 
Süt dağıtımı programı kapsamında toplam öğrenci sayısına göre yapılan sıralama-da süte en fazla “evet” diyen iller Çankırı, Yozgat, Bingöl, Isparta, Kayseri, Bilecik, Karaman, Adıyaman, Karabük ve Kütahya oldu. Velilerin çocuklarının süt içmemesi yönünde en fazla talepte bulunduğu iller ise Tunceli, Trabzon, Hakkâri, Artvin, Muş, Hatay, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis ve Adana olarak belirlendi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.