Eş Durumu Mağdurları'ndan Koncuk'a Ziyaret
'19.02.2013'
haber detay

 

Eş Durumu Mağdurları'ndan Koncuk'a Ziyaret
TAYİNLERİ YAPILMAYAN EŞ DURUMU MAĞDURLARI GENEL BAŞKAN’I ZİYARET ETTİ.
 
 
 
 
 
Şubat ayı özür durumu yer değiştirme işlemlerinde tayin talebi gerçekleşmeyen eş durumu özrü mağduru öğretmenler, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u ziyaret etti.
 
Bilindiği gibi 1.518 öğretmenin, il/ilçe emrinin olmaması nedeniyle kontenjan engeline takılması ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin açık olan kontenjanları duyuruya açmaması sonucunda iller arası tayinleri gerçekleşmemişti. Genel Başkan Koncuk’a mağduriyetlerini anlatan öğretmenler, bu sorunun çözülmesini istedi.
 
Genel Başkan İsmail Koncuk da, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile telefonla görüştüğünü kaydederek, “Sayın Bakan’a bu tayinler gerçekleşirse çok hayırlı bir iş yapacağını ve büyük bir eksikliği gidereceğini söyledim. Sayın Bakan da konuyu değerlendireceğini, elinden gelen gayreti göstereceğini bildirdi. Deniz geçildi, derede boğulmayalım. MEB’in çalışmalarını tamamlamasını bekliyoruz. Konunun yakın takipçisiyiz. Umuyorum ki, Sayın Nabi Avcı yaşanan mağduriyeti çözme noktasında çaba gösterecektir. Zira özrü bulunan öğretmenlerimizin bir kısmının taleplerinin karşılanmamasının nedeni İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin açık olan kontenjanları duyuruya açmamasıdır. Birçok ücretli öğretmenin görev yaptığı kadrolar, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açık gösterilmemiştir” diye konuştu.
 
İl/ilçe emrinin mutlaka geri getirilmesi gerektiğini de kaydeden Koncuk, “Tayin talebi gerçekleşmeyen bir öğretmen bile olsa, mağduriyeti mutlaka giderilmelidir. Zira bu mağduriyet giderilmediği sürece aileler paramparça olacak, çocuklar annesiz, babasız büyüyecek, ailenin kutsallığı zedelenecektir. MEB bu manzaraya seyirci kalmamalıdır” dedi.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.