İşte Bal Gibi Öğretmen
'18.02.2013'
haber detay

 

İşte 'Bal Gibi Öğretmen'

Çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan İlteriş Bilginsoy, Samsun'da bir köy okulunda 7 yıldır öğrencilerini başarıyla eğiterek sınavlarda dereceye sokuyor.

 

 
 
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada "Engelli öğretmen olmaz" düşüncesini asla tanımadığını söylemiş ve "Bal gibi de olur" demişti. Erdoğan'ın bu sözlerine en güzel örnek 14 yıldır öğretmenlik yapan bedensel engelli 38 yaşındaki İlteriş Bilginsoy oldu. Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki iki sınıftan oluşan ilköğretim okulunda 7 yıldır öğretmenlik yapan İlteriş Bilginsoy'un azmi görenleri şaşkına çeviriyor. 5 yaşında çocuk felci geçiren ve belden aşağısı tutmayan Bilginsoy'un bütün dünyası öğrencileri ve okulu. Okulun bilgisayar, projeksiyon cihazı, akıllı tahta gibi tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını ifade eden Bilginsoy, okulun hem müdürü, hem öğretmeni, hem de hademeliğini yapıyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OKULUN TAMİRATI BİLE ONA AİT 
Okulda, çoğunluğu 3 ve 4. sınıflar olmak üzere toplam 20 öğrenci eğitim görüyor. Karaağaç Köyü İlköğretim Okulu'na tayin olduğunda büyük bir okulla karşılaşacağını zanneden Bilginsoy, "Burayı görünce çok şaşırdım. Çünkü, devlet karayolu üzerinde ve merkeze 5 kilometre mesafede. İki sınıflı bir okul. Her yeri dökülüyordu. Burayı okul ve sınıf yapabilmek için çok uğraştım. Hala uğraşıyorum. Bütün eksiklerini kendi imkanlarımla gidermeye çalışıyorum. Tamir olacak şeyleri tamir yapıyorum. Öğrencilerin çantalarını asacağı kancaları dahi kendim yaptırıyorum. Bütün dünyam neredeyse okul oldu" dedi.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.