MEB'den 64. Maddenin Uygulanması Açıklaması
'16.02.2013'
haber detay

 

MEB'den 64. Maddenin Uygulanması Açıklaması
Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe, okul ve kurumlardan, müdürlüklerine intikal eden sözlü ve şifai telefonlardan uygulamada tereddütler olduğu gerekçesiyle açıklama yayımladılar
15 Şubat 2013 Cuma 22:38
 
 
 
 657 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinin uygulamasına ilişkin, Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 24/01/2013 tarihli ve 55531 sayılı görüş yazısına istinaden, 150 Seri No´lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde yer verilen açıklamaların Müdürlüğümüz resmi Web sayfasında yayınlanmasına rağmen, ilimize bağlı ilçe, okul ve kurumlardan, Müdürlüğümüze intikal eden sözlü ve şifai telefonlardan uygulamada tereddütler olduğu anlaşılmıştır.
 
Mevcut tereddütlerin giderilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Söz konusu açıklama;
657 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinin uygulamasına ilişkin, Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 24/01/2013 tarihli ve 55531 sayılı görüş yazısına istinaden, 150 Seri No'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde yer verilen açıklamaların Müdürlüğümüz resmi Web sayfasında yayınlanmasına rağmen, ilimize bağlı ilçe, okul ve kurumlardan, Müdürlüğümüze intikal eden sözlü ve şifai telefonlardan uygulamada tereddütler olduğu anlaşılmıştır.
Mevcut tereddütlerin giderilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
657 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinin yukarıda belirtilen son fıkrası hükmünün uygulanabilmesi için, ataması yapılan personelin;
 
1. 1- Aday olarak kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelere (Erzurum ve Artvin illeri dahil) atanan personel adaylıklarının devamı süresince 657 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinin yukarıda belirtilen hükmünden yararlandırılmayacaktır. Ancak anılan maddede belirtilen yörelere aday olarak atananlardan asaletlerinin tasdikini müteakip atama ve yer değiştirme yönetmelikleri gereğince, zorunlu atamaya tabi olanların ise 1.5.1990 tarihinden geriye gidilmemek üzere asalet tasdik tarihinden sonraki hizmetleri anılan fıkra uygulanmak üzere dikkate alınacaktır.
2. 2- Atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre zorunlu atamaya tabi personel olması,
3. 3- Görev yapmakta olduğu yerin kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yöreler (Erzurum ve Artvin illeri dahil) olması,
4. 4- Kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerde (Erzurum ve Artvin illeri dahil) fiilleri görev yaptığı sürenin yıllık izin süresi dahil iki yıldan az olmaması,
5. 5- 418 sayılı KHK'nin geçici 3 üncü maddesinde anılan hükmün yürürlük tarihi olan 1.5.1990 tarihinden önce kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerde (Erzurum ve Artvin illeri dahil) geçen sürelerin dikkate alınmayacağı öngörüldüğünden belirtilen şartları taşıyan tüm personel hakkında anılan hüküm 1.5.1990 tarihinden sonra geçen hizmetler dikkate alınarak uygulanacaktır.
 
6. 6- Anılan fıkra uyarınca sadece yıllık izinde geçirilen sürelerin fiilen çalışılmış sayılması gerektiğinden,
a) Adaylıkta geçirilen süreler,
b) 4/B ve 4/C sözleşmede geçen hizmetler,
c) 657 sayılı Kanun uyarınca mazeret izni, hastalık izni ve aylıksız izin kullanılan süreler,
d) 657 sayılı Kanunun 62 nci maddesi uyarınca kullanılan yol süresi,
e) Kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerde (Erzurum ve Artvin illeri dahil) sürekli görev
yapan devlet memurlarının vekalet, geçici görev, hizmet içi eğitim ve benzeri nedenlerle geçici
olarak bölge dışına gönderilmeleri halinde bölge dışında geçen süreler, kademe ilerlemesi
uygulanmak üzere değerlendirilecek iki yılın hesabında dikkate alınmayacaktır.
f) Yukarıda belirtilen şartları taşıyan personelin anılan hüküm uyarınca kademe ilerlemesinden
yararlanabilmesi için fiilen çalışmak suretiyle başarılı geçen iki yıllık sürenin belirtilen yörelerde
geçmesi yeterli olup ayrıca aynı ilde geçmesi şartı aranmayacak
 
 
 
Read more: http://www.mebpersoneli.com.tr/bakanlik/mebden-64-maddenin-uygulanmasi-aciklamasi-h81006.html#ixzz2L331wSI2



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.