MEB'de İl Müdürlerine Kritik Görevler Verilebilir
'16.02.2013'
haber detay

 

MEB'de İl Müdürlerine Kritik Görevler Verilebilir
 
Milli Eğitim Bakanlığında iki kritik koltuk için İl Müdürlerinin ismi geçmeye başladı...
15 Şubat 2013 Cuma 23:11
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığında Müsteşarlık makamı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamları için birçok isim deklare ediliyor. 
 
Müsteşarlık makamı için Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal MADENOĞLU isminin Başbakan'ın kafasında ki isim olduğu Başbakanlık koridorlarında bile seslendiriliyor.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI Bey ve sendika ise eğitim kökenli bir Müsteşar ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü istiyor. Hatta Nabi Hoca'nın akademisyen kökenli eğitimin içerisinden , eskilerden birisini getirebileceği de ihtimaller arasında yer alıyor.
 
Başbakanlık kaynaklarından edindiğimiz bilgi ve izlenimlere göre Müsteşarlık makamı için değişimin bir ay içerisinde olacakğı net bir dille ifade ediliyor.
 
Burada yıllardır Ömer DİNÇER Bey'in ekibinde devlete hizmet eden mevcut Müsteşar Emin ZARARSIZ Bey'inde kırılmadan orta yol bularak bir yere alınması diğer bir hesap.
 
MEB'de İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü için ismi yüksek sesle anılan iki il müdürü bulunuyor.
 
Eskişehir eski Milli Eğitim Müdürü Erdoğan AYATA ve İzmir İl Müdürü Vefa BARDAKÇI ...
 
Erdoğan AYATA'NIN , Nabi Hoca Eskişehir milletvekili iken beraber çalışma şansı bulduğu ve beğendiği il müdürü olması en büyük avantajı olarak görülüyor.
 
İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI'nın en büyük şansınında Eğitimbirsen Genel Merkezi ve Ahmet GÜNDOĞDU olduğu biliniyor. Yine Eğitimbirsenli Niğde İl Müdürü Celalettin EKİNCİ noktasında da Eğitimbirsen'in insiyatif alması kaçınılmaz.
 
Müsteşarlık makamı için İstanbul İl Müdürümüz Muammer YILDIZ en güçlü aday olarak göze çarpıyor.
 
Aslında burada yapılacak değerlendirme şudur.
 
Eğitim camiasında düşmana gerek yoktur.
 
Eğitimcilerin en büyük düşmanı yine eğitimcilerdir.
 
Yıllardır Bakanlık içerisinde Kaymakam, İşletmeci , İktisatçı , Maliyeci , Telekomcu gibi kişiler en kritik ve üst düzey görevlerde yer alırken , bu kişiler yıllardır Bakanlığı başarısız kılarken ; eğitimciler bunları değilde hep il müdürlerini ve birkaç eğitimci bürokratı hedef haline getirmiştir.
 
Yukarıda ismi geçen il müdürlerinin Müsteşarlık makamı ve İnsan Kaynakları makamları için mevcutlardan ne eksiği vardır. Hatta Başbakan bir okul müdürünü getirip Müsteşar yapsa , İnsan Kaynakları Genel Müdürü yapsa mevcutlardan daha iyi görev yapar. Çünkü işin mutfağından gelen kişi sorunlara ve tabanın beklentilerine hakimdir. Tabanın psikolojik durumunu biliyordur.
 
Müsteşarlık makamı için İstanbul İl Müdürü biçilmiş kaftandır. Yıllardır İstanbul ilini sorunsuz bir şekilde yönetmekte. Balıbey'den sonra ilk kez bu koltuğun hakkını veren bir isimdir. Eğitimcilerin hem eğitimci müsteşar isteriz deyip hemde eğitimci Müsteşar adaylarını acımasızca eleştirmesi akıl alacak şey değildir.
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Erdoğan AYATA yada Vefa BARDAKÇI'nın getirilmesi çok yerinde bir karar olur. Yıllardır eğitimin içerisinde yoğrulmuş il müdürlerimizin bu en doğal hakkıdır.
 
Burada asıl söylenmesi gereken ve dikkat çekilmesi gereken konu şudur.
 
Seçimlere kısa bir süre kala yapılacak Müsteşarlık değişimde hedef 12 den vurulmalıdır.
 
Bakanlığın işleyişine hakim, tabanı bilen , eğitimin içerisinden gelen ve sorunlara vakıf birisi bu makama getirilmezse burada kaybeden yine eğitim ve Ak Parti olur.
 
Bakan Bey ve Başbakan'ın üst düzey atamalarda sendika görüşünede önem vermesi gerekir. Unutulmamalıdır ki bu iktidarın sosyal tabanı Eğitimbirsen'dir.
 
Eğitimbirsen'in de gerek Müsteşarlık makamı gerekse İnsan Kaynakları makamları için eğitimin içinden gelen ve MEB'in sorunlarına vakıf isimler üzerinde diretmesi gerekir.
 
Sonuç olarak ; Seçimlere kısa bir süre kala ve yine Anayasa değişikliği öncesinde eğitimin içinden gelmeyen birilerini dümene geçirirseniz , yine başarısız olursunuz. Ömer DİNÇER eğer ki başarısız olmuşsa bunda en büyük pay eğitimden anlamayan bürokratlarınındır. Bu örnek ortada dururken Nabi Hocamız ve Başbakan eğer ki aynı hatayı yaparsa kaybeden eğitim ve kendi iktidarı olacaktır.
kamudanhaber
 
 
Read more: http://www.mebpersoneli.com.tr/guncel/mebde-il-mudurlerine-kritik-gorevler-verilebilir-h81007.html#ixzz2L32WOZVK



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.