İl İçi Yer Değişikliğinde Hangi Okullar, Neden Gösterilmeyecek Read more: http://www.mebpersoneli.com.tr/genel/il-ici-yer-degisikliginde-hangi-okullar-neden-gosterilmeyecek-h81014.html#ixzz2L2xIay1o
'16.02.2013'
haber detay

 

İl İçi Yer Değişikliğinde Hangi Okullar, Neden Gösterilmeyecek?...
Öğretmenlerin, hangi nedenle olursa olsun,her yer değişikliği döneminde yaşanan ve dillendirilen ama bir türlü de önüne geçilemeyen önemli bir sorunu vardır: Kontenjan ekranında gösterilmeyen okullar.
16 Şubat 2013 Cumartesi 08:32
 
 
 
Aslında bu sorun İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin sorunu olması gerekir. Ancak nedense onlar ya dile getirilenleri duymadıkları / duymazlıktan geldikleri, ya teamüller gereği ya da gerçekte böyle bir sorun olmadığı için hiçbir şey yapmazlar. Eğer üçüncü seçenek geçerliyse, yani “gerçekte böyle bir sorun olmadığı”, bir başka deyişlekontenjan ekranında kadro boşluğu olan tüm okullargösterilmekteyse, söylenenler “şehir efsanesi”dir ve il-ilçe milli eğitim müdürlüklerine haksızlık yapılmaktadır.
 
 
Ne var ki, diğer iki seçenek geçerliyse, sorunun vahameti büyüktür. Bu durum karşısında düşünülebilecek en hafif olası tespitlerden biri, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinin, kendilerine bağlı çalışan öğretmenleri arasında ve onlara karşı ayrımcılık içeren gizli bir ajandaya sahip olduklarıdır. Bu olasılığın doğru mu yanlış mı olduğunu kesin olarak bilebilmek, saptayabilmek ise ne yazık ki mümkün değildir. Ama buna rağmen, tüm açık okulların ve kontenjanların gösterilmediği söylemi ve inancı öğretmenler arasında yaygındır.Şubat dönemi il içi yer değişikliğinin açılmasıyla birlikte, benzer kaygılar yine, açık açık dillendirilmeye başlanmıştır.
 
 
Somut Bir Örnek
 
 
Dün gece, “kontenjanları boş olan okullardan bazılarının yine gösterilmeyeceğini” ısrarlı ve kararlı bir biçimde dile getiren bir öğretmen arkadaşım, “Gel!” dedi, “Bana inanmıyorsan, internetten bazı okullara bakalım. İki ilçeden birer okul göstereyim. “X” ilçesinde kadrosunda …branşından bir tek öğretmen bile bulunmayan bir okul göstereyim sana. Bu okulun …branşında bir tek öğretmen bile yok ama kapalı görünecek. Bir de “Y” ilçesinden başka bir okulu örnek vereyim. Bu okulda da …branşında açık var. Ama bu da gösterilmeyecek.”
Arkadaşımın söylediği gibi, ilgili ilçelerdeki belirtiği okulların sitelerine birlikte girip baktık. “X” ilçesindeki Anadolu Lisesi'nin kadrosunda, söz konusu branştan bir tek öğretmen bile yok. “Y” ilçesindeki okulun, ilgili branşta açığı olup olmadığını ise internet ortamında görmek mümkün değildi. Kendisine inanmadığımı düşünerek, hemen telefona sarıldı ve “Bana inanmıyorsan, telefondaki arkadaşıma da sorabilirsin” dedi. Ben her ne kadar, “Gerek yok! Sana inanıyorum” desem de, telefonun mikrofonunu açıp durumu arkadaşına teyit ettirdi. Ve ardı sıra ekledi: Bu yalnızca …branşa ilişkin. Bir de diğer branşlar var. İl Milli Eğitim Müdürlüğü boş kontenjanları açıklasın, o zaman yine görüşeceğiz.
 
 
Öğretmenler Haklı Mı?
 
 
Boş kontenjanların tamamının gösterilmediği ve bazılarının birileri için rezerv de tutulduğu iddiası, yalnızca bu döneme ait değildir. Eğer bu iddia doğruysa, bunun sorumluları hesap vermelidir. Eğer bu iddia yanlışsa, iddiaya konu olan, kaynaklık eden nedenler açık seçik sergilenmeli ve kuşku ortadan kalkmalıdır. Dahası Şubat dönemi il içi yer değişikliğinde bu tür sorunlar yaşanmamalıdır. 
Bunun için de İl Milli Eğitim Müdürlükleri, kadro açığı bulunan tüm okulları tercih ekranına yansıtmalıdır ki, öğretmenlerin zihnindeki “İl İçi Yer Değişikliğinde Hangi Okullar Gösterilmeyecek?” sorusu ve kaygısı ortadan kalksın.
 
 
Eğer arkadaşımın iddiası doğru çıkar ve hem gösterdiği hem de belirttiği okullar tercih ekranında gösterilmezse, kendisine söz verdiğim gibi, ilgili ilçe ve okulları adlarıyla birlikte yazacağım. Umarım buna gerek kalmaz.
 
 
ATALAY GİRGİN 
 
 
Read more: http://www.mebpersoneli.com.tr/genel/il-ici-yer-degisikliginde-hangi-okullar-neden-gosterilmeyecek-h81014.html#ixzz2L2xNOdyo



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.