Kayseri'de 1.712 veli okul sütü istemedi
'15.02.2013'
haber detay

 

Kayseri'de 1.712 veli okul sütü istemedi
 
 
Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, haftada 3 gün 110 bin öğrenciye süt dağıtılacağını, 1.712 velinin ise çocuklarına süt verilmesini istemediğini söyledi.
 
Melikgazi ilçesi Toki Adnan Menderes İlkokulu’nda öğrencilere ‘Okul sütü’ dağıtıldı. Törene Vali Şerif Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, daire müdürleri, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı. Vali Şerif Yılmaz, Kayseri’nin Türkiye’nin önemli 16 süt üretim merkezinden biri olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:
 
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü, anasınıfı ve ilköğretim okulu süt içme alışkanlığı, beslenme alışkanlığı, dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak adına devletin sağlıklı içme sütü dağıtımına başladık. Türkiye, Dünyanın en büyük 15’inci süt üreticisi. Kayseri’de ülkemizdeki önemli süt üretim merkezlerinden biri. Ancak, kişi başına süt tüketimi konusunda dünyanın çok gerisindeyiz. Dünyada yıllık kişi başı süt tüketimi 103 litreyken, ülkemizde bu rakam 26.2. Bugünden başlayarak, 474 ilkokul ve anaokullunda her gün 110 bin öğrencimize süt dağıtacağız. Bin 712 veli ise, Milli Eğitim ve okullara başvurarak çocuklarına süt verilmesini istemedi. Sütlerden düzenli olarak numune alınarak, kontrolleri yapılıyor. Velilerimiz bu konuda müsterih olsun. Her çocuğa 200 mililitre haftanın üç günü (pazartesi, çarşamba ve cuma) süt dağıtılacak” dedi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.