Kırgızistan daki üniversite 2013 e hazırlanıyor
'15.02.2013'
haber detay

 

Kırgızistan'daki üniversite 2013'e hazırlanıyor
 
 
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü, üniversiteyi her anlamda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümüne hazırladıklarını söyledi.
 
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, üniversitenin amaçları ve hedeflerini açıkladı. Üniversite olarak geride bıraktıkları 18 yıllık eğitim ve tecrübe birikimiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümüne hazırlıklar kapsamında, yeni bir strateji belirlediklerini söyledi.
 
Balcı, Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgızistan Cumhuriyeti’nin ortaklaşa kurduğu Manas Üniversitesi’nin, Kırgızistan’ın sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel anlamda gelişmesine ve kalkınmasına çok önemli katkılar sağladığına işaret etti.
 
“Manas Üniversitesi sadece, kampüsünde yaşayan öğrenci ve çalışanları için değil, bütün Türk dünyası için vardır” diyen Rektör Balcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Üniversitede, özellikle bilgiye erişim konusunda çok önemli yatırımlar yaptık. Kırgızistan’da internete erişimde hala sorunlar var. Maalesef internet hızı çok düşük. Buna rağmen, üniversitede kullanılan internet hızını hayli artırdık. Kütüphanemizi, elektronik veri tabanıyla zenginleştirdik. Bilgisayar laboratuvarlarımızı hızla yeniledik. Bu laboratuvarların sayısını 9’dan 25’e çıkardık. Manas Üniversitesi’nde, “teknopark” kurma çalışmalarımıza, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitemize yaptığı ziyaretinde vermiş olduğu talimatı çerçevesinde süratle başlattık. Boş bir arazide, 12 ayda binalarımızı kurduk. Laboratuvarlarımızı donattık. Teknoloji merkezimizi hizmete sunduk. Kırgızistan’da çok beklenen teknopark yasasının kabul edilmesiyle birlikte teknoparkta Türkiye’nin tecrübesi başta olmak üzere diğer bölge ülkelerin tecrübelerinden yararlanarak hizmette bulunacağız.”



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.