Engelli Öğretmen Atamalarında Son Gelişme
'15.02.2013'
haber detay

 

Engelli Öğretmen Atamalarında Son Gelişme
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, ÖMSS'ye giren yaklaşık 900 engelli öğretmen adayının olduğunu söyledi.
 
 
Çiftçi, atamalarda engelli öğretmenlerin aldığı puanlar, engellilik durumları ve branşlarının dikkate alınacağını belirtti.
 
Dr.Aylin Çiftçi: Milli Eğitim Bakanlığı bu yönde bir çalışma yapıyor. Bu üç faktör gözönünde bulundurularak en verimli sonucu alabilmeyi hedefliyoruz. Bu faktörün değerlendirilmesiyle engelli memur öğretmen istihdamları da yerleştirmelere paralel olarak gerçekleştirilmiş olacak.
 
Aslında bunu 8 bin 115'e artı olarak belirtmemiz gerekiyor bu 900 kişiyi. Kura için de benzer şekilde. Lise mezunu olmayan kişilerin ÖMSS ilk yerleştirmesi için kura başvurusunda bulunan 60 bin civarında engellimiz vardı. Bu kişiler için de tekrar başvuru yapmaya gerek kalmadan tercih kılavuzları doldurularak kurayla alınabilmeleri mümkün olabilecek. Bununla ilgili net bilgiler en geç 10 günlük süre zarfında, ÖSYM, www.ozurluveyasli.gov.tr ve Devlet Personel Başkanlığı'nın web sitesinden takip edilebilecek.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.