4+4+4 Eğitimde Başarıyı Düşürüyor
'15.02.2013'
haber detay

 

4+4+4 Eğitimde Başarıyı Düşürüyor'
Merkezi Münih'te bulunan ekonomi araştırma merkezi ifo Enstitüsü, okul çocuklarının dördüncü sınıfın sonunda ayrılmasının ve farklı okullara yönlendirilmesinin öğrencilerin başarısını düşürdüğünü açıkladı.
 
Son yıllarda pek çok Avrupa ülkesinin çocukların daha uzun süre birlikte eğitim aldıktan sonra farklı okullara yönlendiren eğitim sistemini uygulamasına rağmen, 2000 yılında 6 sınıftan oluşan Realschule okulu uygulaması başlatan Bavyera eyaletinin öğrencileri daha erken ayrıma gittiğine dikkat çekildi.
 
Enstitü, Bavyera'da Hauptschule, Realschule ve Gymnasium okullarından oluşan üçlü okul sisteminde özellikle Hauptschule ve Realschule öğrencilerinin başarısında düşüş olduğunu açıkladı. İfo yetkilisi Marc Piopiunik, PİSA testlerinin 2000, 2003 ve 2006 yıllarındaki bulguları karşılaştırdıklarını ve özellikle okuma alanında öğrencilerin başarılarının düştüğünü saptadıklarını söyledi. Konu hakkında açıklama yapan Yeşiller Partisi'nin eğitim sözcüsü Thomas Gehring, ifo'nun açıklamalarının çocukların dördüncü sınıftan sonra ayrılmasının eğitim başarısını düşürdüğü tezini doğruladığını belirtti ve Bavyera hükümetinin hatasından dönüp daha uzun süre birlikte eğitime izin vermesini istedi.turkiyekamu.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.