Derse Giren Her Öğretmen O Okulda Müdürlük Yapabilir mi
'15.02.2013'
haber detay

 

Derse Giren Her Öğretmen O Okulda Müdürlük Yapabilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nden geçen hafta özel okullara giden bir yazıda özel öğretim kurumlarında sadece sınıf öğretmenliği branşı olanların müdürlük yapacağı açıklandı.
 
Bu yazıya göre özel ilkokullarda ancak sınıf öğretmenliği mezunu olanlar müdürlük yapacak. Başka branşta olanlar ise koltuğunu bırakmak zorunda kalacak. Okullara gönderilen yazıda imzası bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Antalya’da Özel Okullar Birliği Derneği’nin toplantısında buna tepki gösteren kolej müdürlerine, “Yönetmeliğin değişmesi lazım. Şu anki yönetmeliğe göre ilkokullarda öğretmenlik yapan branşlar müdür olabiliyor” dedi.
 
Küçük, 4+4+4’e geçişin 2015 yılına kadar tamamlanacağını hatırlatarak, “2015’e kadar sıkıntı yok. Okulların dönüşümünün bu tarihe kadar yapılması gerekiyor. Eskiden okul müdürü olanlar bu tarihe kadar devam edecek. Yeni atanacak olanların önünde engel var. Eğer yönetmelik değişmezse şu anda sınıf öğretmenliği dışında farklı branşlarda olup, müdürlük yapanlar öğretmenliğe dönmek zorunda gözüküyor. Ancak, bir yandan da kazanılmış hakları var. Bunun için yönetmeliğin değişmesi gerekiyor” dedi.
 
ESKİ SİSTEM DOĞRU, YANLIŞ ANLAŞILMIŞ
 
Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey yetkilileri ise özel okul yöneticilerinden ve kurucularından gelen tepkileri dün değerlendirdi. Yapılan incelemeler sonucunda ilkokulda görev yapan tüm branşların müdürlük yapabileceğini belirterek, “Derse giren her öğretmen, o okulda da müdürlük yapmalı. Bugüne kadar böyleydi. Bu konuyu araştırdık. Doğrusu da zaten buydu. Bir yanlış anlaşılma olmuş” dedi. Yetkililer, okul türünde öğretmenlik yapabilme hakkı olan herkesin yöneticilik de yapacağını sözlerine ekleyerek bugün 81 ildeki tüm Milli Eğitim Müdürlüklerine yeni yazının gönderileceğini açıkladılar.
 
Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan ise, “Bakanlık önemli bir yanlıştan döndü. Ancak, bütün kolejler bu kararla önce panikledik, bir yanlış anlaşılma olduğu belliydi” dedi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.