Gülan'dan 4+4+4 'e Yönelik Önemli Açıklamalar
'08.02.2013'
haber detay

 

Gülan'dan 4+4+4 'e Yönelik Önemli Açıklamalar

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan, okul çeşitliliği azaltılırken, fen, sosyal ve özelliği olan Anadolu liselerinin korunması gerektiğini söyledi. Gülan, “Bu gözde okullara ve özel okullara giriş sınavla gerçekleştirilmeli” dedi.

 

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin üç gün sürecek geleneksel “Yeni Eğitim Sistemi ve Dijital Eğitimde Öğretmenin Yeri ve Önemi” konulu sempozyumu Antalya’da başladı. 730 özel okul temsilcisinin katıldığı sempozyum, Sebit Vitamin aracılığıyla internet üzerinden 10 bin kişi tarafından izleniyor. Sempozyumun açılışında konuşan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, uygulanmasının üzerinden 6 ay geçen 4+4+4 sistemine ilişkin düşüncelerini şöyle paylaştı: 

60 AY OKUL İÇİN ERKEN:
İlk günden bu yana 60 ayın okula başlamak için erken olduğunu, 69 ayını tamamlayanların birinci sınıfa başlaması gerektiğini söyledik. Okul öncesi eğitim tüm çocuklar için bir yıl zorunlu olmalı. 36 ay üzerindeki her çocuk okul öncesi eğitime ulaşmalı.

MÜFREDAT HAFİFLETİLMELİ:
Tüm kademelerde müfredat hafifletilmeli, hedefler azaltılmalı, haftalık ders saatleri üst düzey eğitim performansı sergileyen ülkeler seviyesine çekilmeli, temel kazanımlara daha fazla zaman ve imkân ayrılmalı. 


Haberin Devamı İçin Tıklayın!




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.