Halkevleri, yaz okullarına polis baskını yapıldığını iddia etti
'06.02.2013'
haber detay

Halkevleri, yaz okullarına polis baskını yapıldığını iddia etti

 

İzmit’te bir grup Halkevleri Derneği üyesi, yoksul semtlerde geçen yaz açtıkları ‘Yaz Okulları’na polis tarafından baskı yapıldığını öne sürerek bunu protesto etti. Grup bu yaz da aynı mahallelerde halkın aydınlanmasına yönelik yine kurs açmaya devam edeceklerini söyledi.

Kocaeli’nde geçen yaz Halkevleri Derneği’nin 4 ayrı bölgede açtığı ‘Yaz Okulları’na kayıt yaptıran çocukların aileleri Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilip kurslara çocuklarını göndermemeleri istendi. Bu yaz da yoksul semtlerde aynı kursları açacaklarını söyleyen yaklaşık 50 kişiden oluşan Halkevleri üyesi İzmit Belediye İş Hanı önünde eylem yaptı. Grup basın açıklaması öncesinde ‘Karanlığa karşı halkevleri var’, ‘Okumuş insan halkının yanındadır’ diye slogan attı. Grup adına basına açıklamasını yapan Halkevleri Saraybahçe Şube Başkanı Mihrican Atalay, toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi çocukların da aydınlatılması ve geliştirilmesine yönelik faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Kurs faliyetlerini ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceklerini söyleyen Atalay, “Bizler yoksul mahallelerde gericiliğe, piyasacılığa ve karanlığa karşı yoksul halkın aydınlanma mücadelesine devam edeceğiz. Parası olmadığı için yaz aylarında kurs faaliyetlerine katılmayan çocuklarımızı ücretsiz kurs vermeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı bilimle, sanatla ve edebiyatla buluşturacağız. Çünkü karanlığa karşı Halkevleri var” diye konuştu.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi hakkında suç duyurusunda bulunmalarına rağmen bir sonuca varamadıklarını söyleyen Atalay, “Kocaeli Valiliği tarafından 07.01.2013 tarihli kararla soruşturmaya gerek olmadığı sonucuna varıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Soruşturmaya izin vermeyen kararı bugün Kocaeli İdare Mahkemesine itiraz edeceğiz” dedi. Açıklama ardından grup üyeleri dağıldı.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.