YÖK taslağı günümüz koşullarına uygun değil
'06.02.2013'
haber detay

 

YÖK taslağı günümüz koşullarına uygun değil’

"Yukarıdaki sözleri kim söylüyor? Muhtemelen, tasarıyı içine sindirmeyen muhaliflerden birisi diyenler çok olacaktır. Dahası var!"

 

 
 
Aynı kişi, merkezi sınavlar olduğu sürece, dershanelerin kapanmasının zor olduğuna da dikkati çekiyor.
Ama en önemlisi, tasarının pek çok zaafının bulunduğunu ve üniversitelerin, özellikle de vakıf üniversitelerinin kendi giriş koşullarını ve kontenjanlarını kendilerinin belirlemeleri gerektiğini söylüyor.
Peki, bu kişi kim ve bu sözleri nerede söylemiş?
Sizleri daha fazla merakta bırakmayalım.
Sözlerin sahibi 10 gün öncesinin TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı, şimdinin ise Milli Eğitim Bakanı.
Nabi Avcı, Komisyon Başkanı olarak Vakıf Üniversiteleri Birliği’nin yayın organı İdeal Eğitim’e röportaj vermiş.
Çok çarpıcı açıklamaları var. Bakan olunca bu görüşleri değişecek mi, bilmiyoruz. Ama eğer değişmezse, YÖK’ün hazırladığı taslağın çöpe gideceği kesin!..
İşte o söyleşiden ilginç bölümler:
 
Çelişkili ve bütünlük yok
-  YÖK taslağı, Türkiye’deki yasa yapma konusunda var olan olumsuz geleneği içinde barındırmakta, bu geleneğin zafiyetlerini bünyesinde taşımaktadır.
-  Burada yapılan şey, darbecilerin, nispeten “normal”, sivil, demokratik düzene geçildiği zaman bu hükümler kolay kolay değiştirilmesin, mümkün olduğu kadar uzun bir süre yürürlükte kalsın diye pek çok şeyin en sağlam kazık olan Anayasa’ya bağlanmasıdır. Bu uygulama bugüne kadar da başarılı oldu. Çünkü pek çok mevzuat günün koşullarına uymadığı halde, bu zorluklar nedeniyle değiştirilemedi. Yeni YÖK taslağında da bu zafiyeti görmek mümkün.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.