Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi’nin İkinci Dönemi Başlıyor
'05.02.2013'
haber detay

 

Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi’nin İkinci Dönemi Başlıyor
“Kuantum mekanik ve nano bilimi merak mı ediyorsunuz? Yoksa 20. yüzyıl müziğinin büyük eserlerini mi? Fizik, nanofizik, kimya ve jeopolitiği üzerine hiç düşündünüz mü? Bilim, girişimcilik halka nasıl hizmet eder? İstanbul’un farkında olmadığımız tarihi ve kültürel zenginliğini merak ediyor musunuz? Robotlar ve mekatronik hakkında ne biliyoruz?”
 
 
 
Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını merak edenler için ikinci dönemde de kapılarını açıyor.  
 
 
 
 
Sabancı Üniversitesi, çok yönlü entellektüel zenginliği arayan yetişkinleri, Minerva Palas’ta Bilim ve Kültür Cumartesilerinin ikinci dönemine davet ediyor.
 
 
 
Astrofizikten Türkiye’de haberciliğe; nanoteknolojiden girişimciliğe; moleküler biyolojiden İstanbul’un farkında olmadığımız tarihi ve kültürel zenginliğine; robotların dünyasından modern sanatın ve müziğin büyük eserlerine kadar uzanan geniş yelpazede merak edilen konuları bir araya getiren Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi’nin ikinci dönemi 9 Şubat 2013 tarihinde başlayacak. 23 Mart 2013 tarihlerine kadar her Cumartesi günü saat 10:00 -13:00 arasında, Minerva Palas’ta gerçekleşecek derslerin dili Türkçe olacak.
 
 
 
İkinci dönemde; Fuat Keyman “Türkiye, Avrupa ve Afrika”, Devrim Gözüaçık “Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp”, Mustafa Ünel “Fabrikadan Gökyüzüne Robotlar”, Ziya Boyacıgiller “Girişimcilik: Örnekler ve Trendler”, Deniz Ceylan, Elif Süsler ve Berrak Nil Boya “Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri”, Zeynep Yelçe “Bir Kentin Tarihi: Konstantinapolis/İstanbul”, Nihat Berker ve Volkan Özgüz“Kuantum Mekanik ve Nano Bilim” derslerini verecekler.
Herkese açık bir kişisel gelişim programı olan Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi’nde katılımcılardan dönem başına 1.500 TL olarak alınacak katılım ücretinin tamamı, Sabancı Üniversitesi Öğrenci İhtiyaç Burs Fonu’na aktarılacak.
 
 
Program
Türkiye, Avrupa ve Afrika, 09 Şubat 2013 Cumartesi
 Fuat Keyman
Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp, 16 Şubat 2013 Cumartesi
Devrim Gözüaçık
Fabrikadan Gökyüzüne Robotlar, 23 Şubat 2013 Cumartesi
Mustafa Ünel
Girişimcilik: Örnekler ve Trendler, 02 Mart 2013 Cumartesi
Ziya Boyacıgiller
Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri, 09 Mart 2013 Cumartesi
Deniz Ceylan, Berrak Nil Boya, Elif Süsler
Bir Kentin Tarihi: Konstantinopolis/İstanbul, 16 Mart 2013 Cumartesi
Zeynep Yelçe
Kuantum Mekanik ve Nano Bilim, 23 Mart 2013 Cumartesi
Nihat Berker, Volkan Özgüz a



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.