ÜAK Başkanı: Performansa dayalı bir yasa taslağı oluşturulmalı
'05.02.2013'
haber detay

ÜAK Başkanı: Performansa dayalı bir yasa taslağı oluşturulmalı

 

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, yeni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yasası ile ilgili, "Kararın, eğitim sezonun sonuna kadar TBMM’den çıkabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Aynı zamanda Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü olan Prof. Dr. Mutlu, akademisyenlerin yıllardır mevcut yasanın değiştirilebilmesi için yürüttüğü çalışmaların kısa sürede neticeleneceğini tahmin ettiğini söyledi. Yasaya katkı konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Mutlu, şöyle devam etti: "Performansa dayalı bir yasa taslağının oluşması veya oluşturulması, bütün öğretim üyeleri tarafından beklenen ve kabul edilen bir öneridir. Böyle bir şeyin ‘olmazsa olmaz’ olduğunu düşünüyoruz. Üniversitelere daha fazla özerklik verilmesi konusunda da fikir birliği var. Bu bütün rektör arkadaşların arzusu ve isteğidir. Umarım bu doğrultuda çıkacak bir yasa Türk eğitim sistemine ve yüksek öğretimine ciddi katkılar sağlayacak."

MEB’de fazla beklemez


Söz konusu yasanın üniversitelerin önünü açmasını ve araştırmalara önemli bir zemin hazırlamasını beklediklerini vurgulayan Prof. Dr. Mutlu, dünyada birçok ülkenin Türkiye’de çıkması planlanan yasalarla üniversiteleri yönettiğini vurguladı. ÜAK Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) incelemesi süren taslağın kısa sürede TBMM gündemine gelmesini beklediklerine dikkat çekerek, "TBMM’de kararlar öncelikli olan konularındır. Kararın eğitim sezonun sonuna kadar TBMM’den çıkabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.