Öğrenci konseyleri oy hakkı istiyor
'05.02.2013'
haber detay

Öğrenci konseyleri oy hakkı istiyor

 

Türkiye Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Serdar Tat, öğrenci konseyi temsilcilerinin rektör seçimleri dahil, öğrencileri ilgilendiren her konuda söz ve oy hakkına sahip olması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı da olan Ahmet Serdar Tat, yazılı açıklamasında, üniversitelerin, öğrenciler olmadan varlıklarını sürdüremeyeceğini belirtti. Üniversite öğrenci konseylerinin ise öğrencilerin haklarını korumak ve savunmak adına oluşturulmuş, kanunlara bağlı kalmayı ve çözüm merci olmayı düstur edinmiş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) mevzuatında da yer alan destekleyici kurullar olduğunu bildirdi. Fakülte ve yüksekokul temsilcilerinin ise seçimle belirlenmiş ve gerekli mesuliyetleri üstlenmiş bilinçli kişiler olduğunu ifade eden Tat, şöyle devam etti:

“Bu durumlar hiçbir hiyerarşi kabul etmeksizin herkesçe benimsenmelidir. Üniversite öğrenci konsey temsilcileri, rektör seçimleri dahil, öğrencileri ilgilendiren her konuda söz ve oy hakkına sahip olmalıdırlar. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni yasa tasarısında birçok aydının, üniversitelinin fikrini aldıktan sonra farklı zikirde bulunup rektör seçimlerinde, senato toplantılarında öğrencilere oy hakkı vermeyen YÖK, döneminde cihanın en büyük devletine padişahlık yapmış ecdadımızın yaşında olan biz üniversite öğrencilerine gerekçe olarak “hukuki sorumluluk” göstermesini de, öğrencisiz yasa tasarısını kabul etmediğimiz gibi tamamen anlamsız bulmaktayız. Öğrenciler olarak bölümlerde, fakültelerde ve üniversite senatolarında oy hakkı istiyoruz.”




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.