Rektörün yaptığı resimler, üniversite duvarlarında
'04.02.2013'
haber detay

Rektörün yaptığı resimler, üniversite duvarlarında

 

10 yıl önce resim yapmaya başlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, yaptığı çalışmaları rekörlük binasına da asıyor.

 

Tıp fakültesi kökenli olan ve akademik kariyerini endokrinoloji ve metabolizma üzerine yapan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, başarılı akademik yaşamı ve Ege Üniversitesi’nde üstlendiği rektörlük görevinin yanı sıra resim sanatı ile de ilgileniyor. Yılmaz, bugüne kadar 3 kişisel, 20 karma sergisi açtı. 100’ün üzerindeki resimlerinden bir kısmı EÜ Rektörlük binasını, bir kısmı da üniversite yayınlarının kapaklarını süsledi. Resimle ilgilenmeye 2003 yılında başladığını ve bu tarihten itibaren boya kokusu ile iç içe yaşadığını anlatan Yılmaz, "İşten sonra atölyede çalıştığım, hafta sonları çalıştığım, zaman zaman resimleri eve götürüp mutfak zemininde gece yarılarına kadar tamamlamaya çalıştığım resimlerim oldu" dedi. Yılmaz, tıp kökenli olduğunu ve doktorların pek çoğunun, rahatlamak için sanatın çeşitli dallarında hobileri bulunduğuna belirterek, kendisinin de resim yaparken renklerle rahatladığını belirtti. Yılmaz, şunları söyledi:

"Hastalığı ile boğuşan bir insanı mutlu etmek gerekiyor. Resmin hastalıkla ve hastayla ilgili yaklaşımıma, günlük yaşamıma büyük katkısı oldu. Resimle daha önce tanışmayı çok isterdim. Yaşama bakış açım daha farklı olurdu diye düşünüyorum. Ama hiçbir şey için geç değildir." 

 

Sanat olmazsa olmaz

 

Prof. Dr. Yılmaz, resmin, 2008 yılından bu yana sürdürdüğü rektörlük görevinde de kendisine yol gösterici etkisi olduğunu vurguladı. Resimle ilgilenmeye başlamasıyla sanatçılarla kurduğu dostlukların pekiştiğini, bu süreçte sanatın ve sanatçının sorunlarını tanıdığını, yaşadığını, bunun da rektörlük görevine olan bakışını değiştirdiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Sanatın ve kültürün, öğrencilerinize, geleceğe, Türkiye’nin geleceğine neler yapabileceği gibi mesajlarla kendinizi sorguluyorsunuz. Benim anlayışım, üniversitede kurmaya çalıştığım anlayış; eğitimin, kültür, sanat ve sporla donanmadığı sürece eksik kaldığı. Bu konuda ilerlemek, bana çok daha kolay ve çok daha zevkli geldi. Bu anlayışla EGEART’ın beşincisini düzenleyeceğiz. Genç sanatçıları, geleceğe dönük hazırlamak sorumluluğu içinde onları ustaları ile buluşturuyoruz. Genç bir sanatçı, idol haline getirdiği bir usta ile karşılaşırsa bunun heyecanını tuvaline, metaline, çamuruna yansıtır diye düşünüyorum."

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.