Bakan Avcı ilk kez öğrencilere seslendi
'04.02.2013'
haber detay

Bakan Avcı ilk kez öğrencilere seslendi

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Okul Sütü Programı kapsamında hazırlanan video ile ilk kez öğrencilere seslendi. Bakan Avcı öğrencilere, “Ülkemizin hedeflerini sizler gerçekleştirecek, sizler başarıya ulaştıracaksınız. Ama önce büyümeniz gerek. Bu yüzden de süt içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle geçen yıl başlatılan Okul Sütü Programı, ikinci yarıyıl tatilinin bitmesiyle yeniden başlatılacak. Program kapsamında öğrencilere süt dağıtımı başlamadan önce, bir tanıtım videosu hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan video ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk kez öğrencilere seslendi. Öğrencilere yönelik konuşmasına, “Siz ülkemizin geleceğisiniz ve bizim için çok değerlisiniz” diye başlayan Bakan Avcı,“Bu ülkede ileride sizler de bilim insanı, sanatçı, girişimci, kamu görevlisi, siyasetçi, zanaatkar, esnaf, en önemlisi belki de öğretmen olacaksınız. Ülkemizin hedeflerini sizler gerçekleştirecek, sizler başarıya ulaştıracaksınız. Ama önce büyümeniz gerek. Bu yüzden de süt içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. İçtiğiniz her bardak süt, sağlam dişlere sahip olmanızı, kemiklerinizin gelişmesini, boyunuzun daha çok uzamasını sağlayacak kalsiyum, protein ve mitaminler içeriyor. Bu yüzden sağlıklı beslenmeniz, dolayısıyla sağlıklı gelişmeniz için geçen sene olduğu gibi bu sene de okul sütü programına devam ediyoruz” dedi.

Yarım bırakıp, sonra içmek için saklamayın

Öğrencilere, velilerin doldurması gereken Okul Sütü Dağıtım İzin Formu’nu öğretmenlerine teslim etmeyi unutmamalarını söyleyen Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer süte alerjiniz varsa, inşallah yoktur, öğretmenlerinize haber verin. Kutu sütleri açtıktan sonra en kısa sürede bitirin. Yarım bırakıp sonra içmek için saklamayın. Okullarınızda başarılı olmak, sağlıklı bir şekilde büyümek istiyorsanız süt içmeyi ihmal etmeyin. Hepimizin sütü severek içeçeğinize inanıyor, ailelerinizle, öğretmenlerinizle birlikte mutluluk ve sağlık dolu günler diliyorum.”

Haftada üç gün süt dağıtılacak

Geçen yıl anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelim başlatılan Okul Sütü Programı, bu yıl ikinci dönemden itibaren uygulanacak. Özel okulların da dahil edildiği program kapsamında öğrencilere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacak. Veliler, öğretmenler, aile hekimleri ve/veya sağlık kurumlarınca süte duyarlılığı belirlenen öğrenciler, okul yönetimlerince program dışına alınacak. Program başlamadan önce ailelere, eğitimler verilecek. 

 

Videoya ulaşmak için tıklayını




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.