Emekli öğretmenler ciddi bir mağduriyet yaşıyor
'04.02.2013'
haber detay

 

Emekli öğretmenler ciddi bir mağduriyet yaşıyor'
Ayrımcılıktan doğan mağduriyetlerinin duyurulmasını ve son bulmasını isteyen emekli öğretmenler, emekli öğretmen maaşlarında adaletsizlik var diyor.
 
 
 
"Sayın Abbas Güçlü,
 
Genel olarak eğitimin ve öğretmenlerin sorunlarına sizden başka düzenli olarak yer veren gazeteci ve yazar yok. Bu yüzden çalışan ve emekli eğitimcilerin sorunlarının duyurulması için sizden başka bir müracaat makamı da yok. İşte bu nedenle bütün emekli öğretmenlerin yaşadığı bir unutulmuşluğu, gerçek bir mağduriyeti sizin aracılığınızla ilgili makamlara duyurmaktan başka seçeneğimiz kalmadı. 
 
Bendeniz 1993 yılında İstanbul Lisesinden emekli oldum. Emekli olduğumda aldığım emekli aylığı ile çalışırken aldığım aylık arasında fark yoktu. Sonraki yıllarda çalışanın lehine bazı iyileştirmeler yapıldı. Ama bunlar emeklilere yansıtılmadı. Bugün çalışan öğretmenle emeklisi arasında %50’lik bir fark oluşmuş bulunuyor. Bu sadece öğretmenlerde böyle. Akademisyenlerin, doktorların, mühendislerin vb. emeklilerine çalışırken aldıklarına yakın bir maaş ödeniyor. Bugün çalışan bir profesör 5500 lira civarında maaş alıyor, emeklisin maaşı da 4500 lira dolaylarında. Doktorlar, mühendisler ve benzerleri için de bu durum geçerli. Yalnızca emekli öğretmenler ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar. Bugün kıdemin son basamağına çıkmış çalışan bir öğretmen 3000 lira civarında, emekli öğretmen ise 1500 lira maaş almaktadır.
 
Emekli öğretmenlerin bu mağduriyetlerine bugüne kadar bir yerde dikkat çekildiğine ben şahsen tanık olmadım. 
 
Ayrımcılıktan doğan bu mağduriyetin duyurulmasına aracılık ederseniz bütün emekli öğretmenler size minnettar ve müteşekkir olacaklardır."
 
Saygılarımla… "
 
www.egitimajansi.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.