Avcı: 'Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisine kavuşsun isteriz'
'04.02.2013'
haber detay

 

Avcı: 'Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisine kavuşsun isteriz'
Star Gazetesi'nden Fadime Özkan'ın haberine göre ;
 
 
 
Avcı:4+4+4'e kazasız belasız geçebilmek için bütün eğitim camiamız yaz boyu çalıştı. Hepsine çok teşekkür ediyorum.
 
Sorunların ve çözümlerin ne olduğunu biliyor, sorunları en kısa zamanda en fazla kaynakla çözmeyi ümit ediyoruz.
 
Yapılan kabine değişikliğinde Ömer Dinçer’den boşalan Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı oturdu. Onu tanıyanlar buna hiç şaşırmadı, çok da yakıştırdı. Entelektüel kimliğiyle tanınan, iletişim felsefesi ve iletişim sosyoloji alanında profesör olan ve daha geçen haftaya kadar TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na başkanlık eden Avcı’nın MEB’le ilişkisi 1980’lerin sonuna dek uzanıyor çünkü. 
 
R. Guenon, M. Lings ve S.H.Nasr’ın eserleri dahil çok sayıda çevirisi bulunan Nabi Avcı’nın “Bombacı Parmenides” ve “Enformatik Cehalet” isimli kitapları alanında başyapıt hükmünde. "Molla Kasım" takma adıyla yazdığı mizah yazılarının ise özlenen bir lezzeti var. Kendisiyle koltuğa oturmasının birinci haftasında, yoğun programının arasında görüştük. Bu röportajda Nabi Avcı’nın kısa “hayat hikayesi”ni kendi anlatımıyla okuyacaksınız. 
 
Ayrıca, üniversitede yıllarca, eğitimin, devletin ideolojik bir aygıtı olduğunu anlatmış bir akademisyen olarak “eğitim” ve “milli eğitim” konusuna nasıl baktığını; Entelektüel namus ile politik pratiğin nerede ortaklaştığını, nasıl işlediğini;Gelişen iletişim teknolojilerinin bilgiyi, hayatı ve eğitimi nasıl değiştirdiğini; enformasyona boğulup cehalete düşmemek için ne yapmak gerektiğini;
 
Ve 4+4+4 eğitim sisteminin işleyişine dair merak edilenleri de. Serbest kıyafet uygulamasından öğretmenlerin kılık kıyafet özgürlüğüne, fen-edebiyat mezunlarının formasyon taleplerinden felsefe grubu öğretmenlerin durumuna yahut il içi tayinlere dek Bakanlığın icraat alanlarına dair spesifik konularla ilgili açıklamaları ise halen yoğun şekilde brifing alan Bakan Nabi Avcı’nın ağzından ilerleyen günlerde duyacaksınız.   
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.