Öğretmen Adayları İhtiyaca Göre Alan Seçimi Yapabilecek
'04.02.2013'
haber detay

Öğretmen Adayları İhtiyaca Göre Alan Seçimi Yapabilecek


Milli Eğitim Bakanlığının, istihdam projesiyle öğretmen olmak isteyenler MEB’in ihtiyaçlarına göre üniversite tercihinde öğretmenlik alan seçimi yapabilecek. MEB böylece atanamayan öğretmen sayısını azaltmayı bir bakıma arz talep dengesi kurmayı amaçlamakta.


Nabi Avcı, Türkiye’de önceki yıllarda birçok meslek alanında arz-talep ve istihdam dengesi kurulamadığı gibi öğretmenlik mesleğinde arz-talep ve istihdam arasında da ciddi uyumsuzlukların meydana geldiğini belirtti.
Bazı öğretmenlik alanlarında öğretmen talebi karşılanamazken ve başka öğretmenlik alanlarından ikame edilirken, bazı alanlarda da neredeyse hiç öğretmen talebi olmadığına dikkati çeken Bakan Avcı, bu durumun öğretmen iş gücü piyasasında ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün başlattığı, MEB Öğretmen İstihdam Projeksiyonları, Stratejileri ve Sistemlerinin Geliştirilmesi Projesi’yle öğretmen istihdamında yaşanan bu arz ve talep uyumsuzluğunu gidermeye yönelik bilimsel bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren Bakan Avcı, MEB-İKOP olarak isimlendirilen projenin çalışmalarının 31 Ekim 2011′de başlatıldığını, projeyle, temel eğitim ve orta öğretim kademesinde kamu ve özel okullarında 2023 yılına kadar ihtiyaç duyulacak öğretmen sayılarını; alanlar bazında bilimsel yöntemlerle kestirmeyi amaçladıklarını kaydetti.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.