Gençlere bilimi sevdiriyorlar
'03.02.2013'
haber detay

Gençlere bilimi sevdiriyorlar

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde, Ar-Ge çalışmalarına destek vermek amacıyla genç bilim adayları yetişiyor. İki grubun eğitim alacağı yarıyıl tatilinde çocuklar, kimya deneyleri, DNA Kolyesi, beyin mühendisliği, robotik, elektronik, yazılım, arkeoloji, astronomi konularında kendilerini geliştiriyorlar.

 

Bilim ve Teknoloji Merkezi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sömestir tatilinde, ‘Genç Mucitler Akademisi’ adını verdiği yeni bir program başladı. Kimya deneyleri, DNA Kolyesi, beyin mühendisliği, robotik, elektronik, yazılım, arkeoloji, astronomi olmak üzere 8 kategoride ders gören öğrenciler, yeni buluşlar için kendilerine altyapı oluşturuyor. Sömestir tatilinin ilk haftasında eğitim gören 8 ile 14 yaş arasındaki 31 öğrenci ise aldıkları eğitimden memnun. Farklı alanlarda bilimsel altyapı edinen öğrenciler, gelecekleri açısından da güzel hayallere sahip. Öğrencilerden kimisi daha güzel bir çevre için yeni buluşlar yapmayı planlarken, kimisi ise derslerde öğrencilerin daha rahat öğrenmelerini içeren icatlar oluşturmayı düşünüyor.

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, “Arkeoloji ile ilgili bölümde mozaik çalışması yapılıyor. Beyin mühendisliği bölümünde başlarına taktıkları aparatta mimikleri bilgisayara işleyip bilgisayara yönlendirerek çalıştırabiliyorlar. Şimdi uzaktan kumandalı araçla beyin gücü ve mimiklerle çalıştırır hale geldiler. Başka atölyede robot atölyesi var. Kendi robotlarını yapabiliyorlar. Elektronik atölyesinde çocuklarımız kendi elektronik devreleri yapabiliyorlar. Başka bir atölyede yanıp sönen ışıklarla devreleri yapabiliyorlar. Başka istasyonda ise DNA’ya ilişkin atölye var. Kendi DNA’larını çıkartıp boyunlarına kolye yapıp takabiliyorlar. Kimya laboratuvarından deneyler yapıp bilgilerini deniyorlar. Başkasında temel bilgisayar yazılımı nasıl yapılıyor bunu görüyorlar” dedi.

 

Rıfat Bakan, düzenlenen programa katılmak isteyenlerin internet sitesi üzerinde ya da merkeze gelerek başvurabileceklerini de dile getirdi.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.