Bakanlıkta neler değişecek
'03.02.2013'
haber detay

Bakanlıkta neler değişecek

Yeni Milli Eğitim Bakanı’nın Nabi Avcı olmasının ardından, medyaya, üst düzey yöneticilere müsteşarlık ve diğer birimler için isimler fısıldanmaya başlandı bile.

 

Malum aynı partiden de olsa her gelen Bakan kendi ekibiyle çalışır. Zaten aylardır “havuzda yüzmeye çalışan bürokratlar”ın büyük kısmı şimdi yeni Bakana uğradıkları haksızlıkları, kendilerine ne kadar ihtiyaç bulunduğunu, sistemin böyle yürümeyeceğini bizzat kendileri olmasa da araya koyduğu eş dost yakınları aracılığıyla anlatıyor, anlatmaya çalışıyor. Bakan Avcı, bu yazı yazıldığı ana kadar brifing alıyordu. 10 yılda bile 5 Bakan eskiten o binada “Eskisi gitti, yaşasın yeni Bakan” nidaları yükselirken, eski Bakanın adamı olmadığına yönelik adımlar da atılmıyor değil. Ama bütün bunlara karşın Eğitim Komisyonu Başkanlığı’nda tecrübesi olan ve üst düzey bürokratlarını yakından tanıyan Nabi Avcı, bir iletişim stratejisti olarak sonunda en doğru kararı verecektir. Ama bir ay içinde üst düzey yönetimde belli değişiklikler olmazsa şaşırmamak gerekiyor.

 
***
 

2013 Türk Matematik Derneği Lisansüstü Yazokulu

 

Lisansüstü Yazokulu Şirince’de Nesin Matematik Köyü’nde 8 Temmuz-22 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak. Bir matematik bölümünün lisansüstü ya da doktora programına kayıtlı her öğrenci yaz okuluna katılabiliyor. Matematik bölümü dışından gelecekler ancak istisnai olarak ve yer varsa kabul edilecekler.

 

Ali Nesin, program için TÜBİTAK’a başvurulacağını TÜBİTAK’tan destek talep eden lisansüstü öğrencilerin en geç 7 Şubat 2013’e kadar başvuru yapmaları gerektiği uyarısında bulunuyor. Köy’de bol bol çadır kurulacak yer bulunduğunu, fiziksel bir engel olmadıkça, katılımcıların köyde çamaşır, bulaşık, temizlik, bahçe bakımı, yemek gibi gündelik işlerde yardım beklediklerinin de altı çiziliyor. Lise öğrencileri köy evlerinde, lisans ve üstü öğrenciler ise çadırlarda konaklayacaklar. Ali Nesin, “Geleceğin matematikçilerinin genel kültürlerini arttırmak, bilimsel eksiklerini gidermek, Türkiye’nin ve dünyanın kalburüstü matematikçileriyle tanışmalarını sağlamak, öğrenciler arasında kaynaşma sağlayarak olası bilimsel işbirliklerin önünü açma.” diyor.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.