9 Yaşındaki Üstün Zekalı 43 Çocuğa 15 Gün Boyunca Üniversite Eğitimi
'03.02.2013'
haber detay

9 Yaşındaki Üstün Zekalı 43 Çocuğa 15 Gün Boyunca Üniversite Eğitimi

ARALARINDA ASTRONOMİ, STORYTELLING, LİDERLİK, GÖRÜNMEZ CANLILAR GİBİ DERSLERİN BULUNDUĞU FİZİK, KİMYA VE BİYOLOJİ BİLİM DALLARINDA DOÇENT DÜZEYİNDE ÖĞRETİM GÖREVLİLERDEN DERS ALAN ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLER, İKİ HAFTA SÜRECEK ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ PROGRAMI İLE FEN VE TEKNOLOJİ DERSLERİNİ DAHA DETAYLI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENECEKLER VE İLGİ ALANLARINI KEŞFETTİ...



Fatih Koleji, Türkiye’de az sayıda okulda olan, doğuştan istisnai yeteneğe sahip, sanat ve liderlik kapasitesi olan  ‘Üstün Zekalı Çocuk Eğitimi’ni bir adım daha ileriye götürerek, bünyelerinde eğitim gören 43 Üstün Zekalı çocuğa 15 günlük ‘Üniversite Eğitimi’ verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile Fatih Koleji tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Çocuk Üniversitesi’ etkinliği ile ilgili açıklama yapan Fatih Kolejleri Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, Fatih Eğitim Kurumları olarak öğrencileri her zaman geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın birinci görevleri olduğunu belirterek, “Üstün zekalı çocukların sahip oldukları üstün özellikleri, iyi bir çevrede güçlü bir eğitim ile değerlendirildiği takdirde yıllar sonra toplumun karşısına birer dahi olarak çıktıklarını biliyoruz” dedi.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleşen eğitimde, ‘fizik’ dalında Prof. Dr. Zeynel Yalçın, ‘matematik’ dalında Doç. Dr. A. Şükrü Özdemir, ‘liderlik’ dalında Doç. Dr. Hasan Basri Gündüz, ‘görünmez canlılar’ dalında Doç. Dr. Osman Sağdıç, ‘kimya’ dalında Doç. Dr. Sezgin Bakrıdere, ‘gördüklerime inanırım’ dalında Yard. Doç. Dr. Ş. Gonca Zeren, ‘Tarih ve Heykel Atölyesi’ dalında Züleyha Altıntaş, ‘popüler bölüm’ dalında Doç. Dr. Hakan Akçay, Doç. Dr. Bayram Coşkun, astronomi dalında Doç. Dr. Hüseyin Toros, ‘Storytelling’ (hikaye anlatımı) dalında Yard. Doç. Dr. Suzan Kavanoz, Yard. Doç. Dr. Celile Eren Ökten ders verdi.

 

Çocuk Üniversitesi’nin amacından bahseden Kıcıroğlu, şunları söyledi:

“Çocuklarımız, dönem içerisinde İngilizce dersinde öğrendikleri bilgileri, yabancı öğretmenler ile pekiştirici çalışmalar yapıyorlar. Bu sayede daha çok pratik yapma imkanı kazanmış oluyorlar. Atölye çalışmalarıyla ise üretkenlikleri, düşünme becerileri, görsel algıları, dikkatleri, el-göz koordinasyonları, grup çalışmaları ile paylaşımcılıkları, gruba uyum sağlama becerileri, kendilerini ifade edebilmeleri, özgüvenleri, yardımlaşma ve arkadaşlık gibi duygu ve davranışları geliştirilmeyi hedefliyoruz. Çocuk Üniversitesi ile öğrencilerimizin dönem içerisinde Fen ve Teknoloji dersinde öğrendikleri konuların akademisyenler tarafından daha detaylı bir şekilde anlatılması, ayrıca öğrenilen konuların laboratuar ortamında deneylerle pekiştirilmesini sağlıyoruz.”

 

21 Ocak Pazartesi günü başlayan Çocuk Üniversitesi, 1 Şubat Cuma günü sona erdi.

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ

TANIM : Doğal ve doğuştan istisnai yetenek.Yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde motivasyon, performans ve görev sorumluluğu gösteren ve bu tür yeteneklerini geliştirmek için uygun imkanlara gereksinim duyan çocuklardır.

Bedensel, Düşünsel ve Sosyal Özellikleri;

-Grup olarak, beden yapıları ve sağlık durumları bakımından yaşıtlarına oranla üstündürler.

-Doğumda normal çocuklardan daha ağırdırlar.

-Boy ve ağırlık bakımından normal çocuk grubunun üstündedirler.

-Erken yürür ve erken konuşurlar.

-Ortalama ölüm yaşı daha yüksektir.

-Yaşıtlarına göre birçok alanda bilgi sahibi olma ve bunları unutmama

-İleri düzeyde anlayış kabiliyeti

-Alışılmadık seviyede farklı konularda ilgi ve merak duyma, birçok konuda bıktıracak düzeyde soru sorma

-Dili kullanma yeteneğinde ve kelime dağarcığında üstünlük

-Hızlı düşünme, sonuca çabuk ulaşma, hızlı ilerleme

-Sıra dışı, alışılmadık ve farklı ilişkileri görebilme kabiliyeti

-Liderlik, grup kurma, ekip oluşturma ve yönlendirme

-Sosyal problemleri doğru teşhis edebilme ve anlayabilme

-Arkadaşları arasında popülerdirler.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.