SAÜ İletişim Fakültesi, gelecek yıl eğitim-öğretime başlayacak
'30.01.2013'
haber detay

SAÜ İletişim Fakültesi, gelecek yıl eğitim-öğretime başlayacak

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Işık, fakültenin gelecek yıl eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, "SAÜ’nün geliştirdiği 7+1 eğitim modeliyle öğrenciler, eğitim süresince teorik bilginin yanında iş tecrübesi de kazanacak" dedi.
 
Işık, fakültede Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema ile İletişim Bilimleri olmak üzere 4 bölüm açılacağını söyledi. SAÜ’nün temel felsefesini fakülteye entegre edeceklerini belirten Işık, öğrencilerin her dönem en fazla 5 ders alacağını, ders içeriğinin tamamen uygulamaya yönelik olacağını anlattı. Araştırma yapmaları için öğrencilere boş vakit kazandıracaklarını söyleyen Işık, "Öğrencilerimizi teorik bilgiyle yormayacağız. Ders içeriğinde öğrenci proje hazırlayacak, sunum yapacak veya ödev sunacak. Öğrencinin burada alacağı bir ders diğer fakültelerde alacakları 2 derse bedel olacak, bunun garantisini vereceğiz" şeklinde konuştu.
 
Projeler üniversiteye ve şehre katkı sağlayacak
 
Türkiye’de hiçbir iletişim fakültesinde bulunmayan "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi hazırladıklarını aktaran Işık, dersin uygulamalı olacağını söyledi. Işık, dersin bütün bölümlerde zorunlu olacağını, geçemeyen öğrencilerin sınıf atlayamayacağını bildirdi. Dersin ana konusunun üniversite ve şehre katkı sağlayacak projeler üretmek olduğunu anlatan Işık, "3. sınıfta verilecek derste her bölüm kendi alanıyla alakalı proje üretip bize sunacak. Halkla İlişkiler öğrencisi bir sempozyum düzenleyebilir veya Radyo Televizyon okuyan öğrenciler, Sakarya’yı tanıtacak bir belgesel hazırlayabilir. Öğrencilerden istediğimiz Sakarya’ya yönelik sosyal sorumluluk projesi yapmaları" ifadelerini kullandı.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.