Eğitim kurumları sanal ziyarete açıldı
'29.01.2013'
haber detay

 

Google Earth tabanlı yazılımıyla kullanıcılarına 3 boyutlu sektörel bir rehber hizmeti sunan ve bu özelliği ile de dünyada tek olan 3DLocationEarth.com, şimdi de eğitim kurumlarını haritadaki gerçek yerlerinde sergiliyor.

Aralarında Aka Okulları, Koç Üniversitesi, Koç Lisesi, Küçük Prens gibi kampüsü olan onlarca ilköğretim okulu, lise ve üniversite ile Türkiye genelindeki irili ufaklı çok sayıda devlet okulunun gerçeğiyle birebir hazırlanan 3 boyutlu modelleri internetten gezilebiliyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uygulama hakkında bilgi veren 3DLocationEarth.com yöneticisi Aybars Görpe, “Okullar, insan trafiğinin en yoğun olduğu mekanların başında geliyor. Öğretmeninden öğrencisine ve velilere kadar her gün binlerce kişi okullara gidip geliyor. Dolayısıyla bu uygulama, eğitim sisteminin tüm paydaşları  için önemli yararlar sunuyor. Örneğin üniversite adayları, sınava girecekleri okulun nerede olduğunu, oraya nasıl gidebileceklerini 3D uygulama sayesinde rahatlıkla bulabilir. Yine sistem sayesinde, Türkiye’de öğrenim görmeyi planlayan yurt dışındaki öğrenciler buradaki okulları detaylı olarak inceleyebilir. Çocukları için okul araştıran veliler, sistemde kayıtlı 3 boyutlu okulları gezerek, okulun mimarisini, kampüsünü, geliş-gidiş güzergahlarını ve ulaşım olanaklarını oturdukları yerden kolaylıkla inceleyebilir” dedi. 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.