Atanamayan öğretmenler şubat ayında atama istiyor
'29.01.2013'
haber detay

 

Denizli’de atanamayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, şubat ayında atama yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, atanamayan öğretmenlerle bir araya gelip sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Sert, eğitim ve sağlıkta tasarruf yapılamayacağını belirtirken, “Hayatta her şeyden tasarruf yapılabilir ama eğitim ve sağlıktan tasarruf yapılamaz. Hiçbir çocuğun yedeği yoktur. Nitelikli eğitim almak herkesin hakkıdır. Nitelikli eğitimin en önemli unsuru öğretmendir. Hiçbir veli, çocuğunun sınıfında geçici olarak görev yapacak ücretli öğretmen uygulamasına taraf olmaz. Eğitim-Bir-Sen olarak, nitelikli eğitim için kadrolu öğretmen atanması talebimizi her fırsatta yetkililerle paylaşıyoruz” diye konuştu.

Emeklerinin karşılığını istiyorlar


Atanamayan öğretmenler adına konuşan Gazme Selek, hiçbir siyasi oluşum içinde bulunmayan, hiçbir kurumun arka bahçesi olmayan, sadece mağduriyetlerinin giderilmesi için uğraşan atanamayan öğretmenler olduklarını söyledi. Selek, şöyle devam etti:

“Bizim üzerimizden rant elde etmeye çalışanlarla hiçbir ilgimiz yok. Ataması yapılmayan öğretmenler meselesi tamamen siyaset üstü bir meseledir. Yeni eğitim sistemiyle oluşan öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle telafi edilemeyecek kadar fazla. Bizler diplomalarımızla ve yüksek KPSS puanlarımızla atama beklerken öğretmenlikle ilgisi olmayan bölümlerin ücretli öğretmenlik adı altında derslere girmesi tamamen yanlış ve atama bekleyen öğretmenlere yapılan büyük bir haksızlıktır. Ücretli öğretmenlik uygulamasının sona ermesi için Şubat ayında 30 bin atama talebimizi bir kez daha yineliyoruz. Yeni bakanımız bizlere umut ışığı olmuştur. Biz yıllarımızı verdik ve mezun olduk. Şuan karşılığını istiyoruz. Bizi yargılamayı değil, anlamayı seçsinler. Biz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Tek isteğimiz her yıl yapılan Şubat atamasının bu yıl da gerçekleştirilmesi ve 30 bin atama yapılmasıdır.”

 

Güvercinlere yem verip atama istediler

 

İstanbul’da ise Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, Eminönü Yeni Camii önünde eylem yaptı. Aralarında atama bekleyen öğretmen adaylarının da bulunduğu grup, “Oyumuz kutsaldır, hak edene veririz” sloganı attı. “Yem değil, atama istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, basın açıklaması yaptı. “Şubat’ta atama ve haklarımızın iadesini istiyoruz” denilen açıklamanın ardından sendika üyeleri güvercinlere yem attı




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.